Amendă de 3,5 milioane de lei pentru Kronospan Sebeş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a dat o decizie irevocalibilă în favoarea Consiliul Concurenţei. Kronospan Sepal Sebeş trebuie să plătească o amendă de 3,5 milioane de lei.

Consiliul concurenţei a amendat companie Kronospan Sebeş în anul 2004 pentru că nu a respectat principiile concureţei pe piaţa comercializării de pal.

„În urma efectuării unei investigaţii pe piaţa producţiei şi comercializării de pal, autoritatea română de concurenţă a constatat faptul că S.C. KRONOSPAN SEPAL S.A. a încălcat Legea concurenţei, prin săvârşirea unui abuz de poziţie dominantă. Prin urmare, Consiliul Concurenţei a sancţionat societatea Kronospan cu o amenda contravenţională de cca 3,5 milioane lei (Decizia nr. 329/2004)“, după cum se arată într-un comunicat de presă al Consiliul Concurenţei.

Kronospan a formulat cerere de chemare în judecată la Curtea de Apel Bucureşti, Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal, instanţa de fond anulând decizia Consiliului Concurenţei.

„Recursul declarat ulterior de Consiliul Concurenţei împotriva hotărârii primei instanţe a fost admis prin Decizia nr. 3055/09.06.2010 de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, consecinţa fiind menţinerea ca legale şi temeinice a sancţiunii şi măsurilor dispuse de autoritatea de concurenţă“, se mai precizează în acelaşi comunicat.



Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite