Ambulanţe SMURD de terapie intensivă, în dotarea ISU Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cele două ambulanţe primite de ISU Alba
Cele două ambulanţe primite de ISU Alba

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Unirea” al judeţului Alba a primit de la Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă, prin realocare de la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Banat” Timiş, două ambulanţe S.M.U.R.D., de terapie intensivă - tip C, proiectate şi construite în conformitate cu normele europene.

SMURD Alba va dispune de un echipaj de terapie intensivă mobilă având competenţe şi domenii de activitate foarte clar stabilite de legislaţia în vigoare. Dispecerizarea si coordonarea apelurilor de urgenţă la care raspund echipajele SMURD sunt asigurate de catre sistemul unic de urgenţă 112 şi dispeceratul medical din cadrul Serviciului de Ambulantă Judeţean Alba.

Operaţionalizarea echipajului de terapie intensivă se va realiza în cooperare cu Unitatea de Primiri Urgenţe Alba, care va asigura medicii şi asistenţii necesari.  „ În funcţie de identificarea fondurilor şi finalizarea demersurilor necesare, sperăm ca în una-două luni să asigurăm pentru cetăţenii judeţului un echipaj de terapie intensivă cu pregătirea cea mai înaltă din punct de vedere medical din sistemul prespitalicesc”, se afirmă într-un comunicat de presă al ISU Alba.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite