Ambasadorul Canadei sprijină proiectul de la Roşia Montană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Oficialul canadian consideră majoră investiţa de la Roşia Montană. Acesta a precizat că decizia finală privind investiţia aparţine autorităţilor române responsabile cu această problemă.

Ambasadorul Canadei la Bucureşti, Philippe Beaulne s-a întâlnit astăzi la Alba Iulia cu autorităţile. Oficialul canadian a fost prezent ieri la Roşia Montană. Purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba, Mihai Coşer a declarat că Philippe Beaulne, a avut întâlniri la începutul acestei săptămâni şi cu ministru finanţelor Adrian Videanu şi ministrul mediului Laszo Borbely.

„Consider că această investiţie este majoră dar decizia finală revine autorităţilor române responsabile şi reprezentanţilor companiei. Deciziile trebuie bazate pe analize concrete. Sper că toate procedurile care mai sunt necesare se vor derula la timp fără tergiversări“, a spus Philippe Beaulne, ambasadorul Canadei la Bucureşti.

Ambasadorul susţine investiţia de la Roşia Montană

 „Ambasadorul Philippe Beaulne susţine investiţia de la Roşia Montană şi consideră că odată lucrările demarate vor fi atraşi şi alţi investitori canadieni în Alba. Ambasadorul s-a întâlnit la începutul acestei săptămâni şi cu ministrul Adrian Videanu care sprijină acest proiect şi cu ministrul Laszlo Borbely, care a spus că se aşteaptă încă avizul de mediu în ce priveşte investiţia de la Roşia Montană“ a spus Mihai Coşer.

image

Purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia a venit şi cu un element de noutate, acesta a declarat că Guvernul Ungariei, care iniţial s-a declarat împotriva proiectului,  a trimis o adresă celor de la Roşia Montană Gold Corporation prin care precizează că nu mai sunt deranjaţi de investiţia canadiană.

Eugen David, preşedintele Asociaţiei Alburnus Maior nu vede cu ochi buni vizita ambasadorului Philippe Beaulne la Roşia Montană.„După părerea mea nu o să poată ambasadorul Canadei să faciliteze obţinerea avizului de mediu pentru Roşia Montană. Se dovedeşte încă odată că partea politică este implicată“, a spus localnicul din Roşia Montană. Acesta este un înverşunat combatant al proiectului canadian al celor de la Roşia Montană Gold Corporation.

„Nu mă interesează că foarte mulţi locuitori au preferat să-şi vândă casele şi să plece din zonă. De pe proprietatea mea, nu mă dă nimeni afară. Ştiu că terenul meu încurcă foarte mult planurile lor, dar nu voi pleca niciuodată din locul în care m-am născut“, a spus preşedintele Asociaţiei Alburnus Maior.

Subiectul principal al discuţiilor a fost proiectul de la Roşia Montană, dar s-a discutat şi despre dezvoltarea municipiului Alba Iulia prin prizma investiţiilor canadiene precum şi despre oportunităţile de care pot beneficia studenţii de la Universitatea „1 Decembrie 1918“. Pentru tinerii care urmează studii superioare sunt oferite mai multe burse la instituţii de învăţământ superior din Canada. Cu ocazia acestei vizite au fost identificate mai multe oportunităţi turistice pentru dezvoltarea regională.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite