Ambasadorul Canadei, un susţinător al proiectului de la Roşia Montană, în vizită în Alba

0
Publicat:
Ultima actualizare:
  Ambasadorul Canadei, Philippe Beaulne, în vizită la Alba Iulia
Ambasadorul Canadei, Philippe Beaulne, în vizită la Alba Iulia

Oficialul canadian se va întâlni cu autorităţile din Alba. Cel mai probabil, unul dintre subiectele abordate va fi cel al proiectului minier de la Roşia Montană al companiei româno-canadiene RMGC.

Ambasadorul Canadei la Bucureşti, Excelenţa Sa Philippe Beaulne, va vizita luni,luni,  19 decembrie, judeţul Alba. 

Şeful diplomaţiei canadiene va avea o întrevedere oficială la ora 11.30, la sediul Primăriei Alba Iulia, cu prefectul Ştefan Bardan, preşedintele Consiliului Judeţean Alba, Ion Dumitrel şi, cu primarul Mircea Hava.

Ultima vizită în Alba  a lui Philippe Beaulne a fost în aprilie 2010. Ambasadorul  declara atunci: „Consider că această investiţie este majoră dar decizia finală revine autorităţilor române responsabile şi reprezentanţilor companiei. Deciziile trebuie bazate pe analize concrete. Sper că toate procedurile care mai sunt necesare se vor derula la timp fără tergiversări“, a spus Philippe Beaulne, ambasadorul Canadei la Bucureşti.

Cotată de specialişti ca cea mai veche aşezare minieră din România, fiind atestată documentar de aproape două milenii, Roşia Montană a intrat în atenţia opiniei publice din 1997.La acea dată se înfiinţa societatea mixtă Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), cu capital majoritar canadian, care anunţa că intenţionează să dezvolte, pe parcursul a 20 de ani, un amplu proiect de exploatare a zăcământului aurifer din zonă folosind tehnologii care au la bază cianura.

De aproape 15 ani, proiectul Roşia Montană e ca un „ou“ fierbinte în mâinile politicienilor şi ale specialiştilor, puternic contestat atât de unii dintre locuitorii din Roşia Montană, cât şi de organizaţii ecologiste.


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite