Amânare pentru pregătirea apărării în dosarul fostului comandant al Poliţiei Teiuş

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Apel Alba Iulia a amânat, marţi, judecarea dosarului în care fostul comandant al Poliţiei oraşului Teiuş este acuzat de fapte de corupţie. Instanţa a decis ca următorul termen să aibă loc în data de 8 mai 2012.

Motivul pentru care instanţa a decis amânarea judecării este pregătirea apărării.Dosarul penal pe numele şefului Poliţiei Teiuş a plecat de la o infracţiune săvârşită de un subordonat de al său, Ioan Eugen Popa. Acesta a distrus un proces verbal de contravenţie, la ordinul şefului său direct, ofiţerul Marius Bic, cercetat şi el de procurorii DNA. Ioan Eugen Popa a fost trimis în judecată la Tribunalul Alba.

„În cursul lunii octombrie 2011, inculpatul Pop Marius-Mircea, în calitatea sa de şef al Poliţiei oraşului Teiuş, a luat la cunoştinţă cu privire la faptul că unul dintre subordonaţii săi, agent de ordine publică, a înlocuit un proces verbal de sancţionare a unei persoane cu amendă contravenţională în sumă de 500 de lei cu un altul prin care a dispus doar avertisment. Cu toate acestea, inculpatul nu a sesizat autorităţile judiciare competente pentru infracţiunea de abuz în serviciu şi a făcut demersuri pentru a împiedica tragerea la răspundere penală a subordonatului său“, susţin procurorii DNA.

Comisarul şef Marius Pop mai este suspectat că a întocmit în fals un proces verbal de sesizare din oficiu pe care l-a antedatat şi l-a depus la compartimentul de control intern din cadrul IPJ Alba, iar pe parcursul efectuării cercetărilor i-ar fi cerut unui alt subordonat să facă declaraţii nereale, în favoarea sa, cu ocazia audierii sale în calitate de martor. Cea mai gravă dintre acuzaţii este cea de favorizare a infractorului pentru care se poate aplica o pedeapsă de până la 7 ani de închisoare.

Arestarea poliţistului a provocat dezbateri aprinse, unii vorbind despre reglări de conturi şi răzbunări în interiorul IPJ Alba. Cei mai mulţi au apreciat că decizia de arestare preventivă a fost o măsură mult prea dură în raport cu gravitatea acuzaţiilor.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite