Alexandru Iuga: "Aiudul are o istorie bogată şi o arhitectură frumoasă"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În fiecare dimineaţă, pe alba.adevărul.ro puteţi citi cele mai interesante lucruri despre Alba Iulia văzute prin ochii personajului de portret din ziarul Adevărul de Seară din aceeaşi zi.

Alexandru Iuga a pictat sute de icoane pe sticlă şi lemn şi e convins că acest gen artistic nu se poate atinge decât printr-o strânsă legătură cu Dumnezeu. Încă din copilărie, existenţa lui a fost influenţată de credinţa în Dumnezeu şi de pasiunea pentru desen. A mers de mic la biserică, împreună cu bunica sa, şi a desenat pentru prima oară pe când avea 3 ani. Mult mai târziu, însă, talentul în domeniul picturii şi credinţa aveau să-şi dea mâna pentru a da naştere unor creaţii deosebite: icoanele pe sticlă şi lemn.

Aiud frumos: Îmi place foarte mult oraşul Aiud ca arhitectură, mă refer aici la zona istorică, dar şi ca aşezare geografică.  Sigur, îmi place Aiudul pentru că aici m-am născut, dar şi pentru că este un oraş mic, liniştit şi curat, în opinia mea”.


Aiud urât: „Nu ştiu ce să zic în privinţa asta. Nu-mi fac astfel de probleme, am altfel de preocupări. Poate că totuşi Aiudul ar putea fi mai civilizat şi cred că la acest capitol este loc de mai bine. În rest, nu am nimic de adăugat”.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite