Aleşii PP-DD Alba discută despre orientarea politică în consiliile locale: PDL sau USL. Vezi pe cine vor să susţină

0
Publicat:
Ultima actualizare:
PP-DD are 80 de reprezentanţi în consiliile locale din Alba
PP-DD are 80 de reprezentanţi în consiliile locale din Alba

Conducerea organizaţiei PP-DD Alba organizează sâmbătă, la Alba Iulia, o întâlnire cu toţi cei 80 de aleşi locali ai partidului pentru a discuta despre modul în care se va acţiona acolo unde formaţiunea politică poate decide majoritatea în consiliile locale.

UPDATE "Am avut o discuţie dmeocratică şi fiecare şi-a arătat opţiunile cu USL sau PDL. Există foarte multă nehotărâre. Există şansa să obţinem mai mult viceprimari. Dacă facem un protocol judeţean, rămânem ori cu PDL, iar dacă mergem cu USL, vor fi negocieri tripartite pentru că acolo există şi PSD şi PNL. Peste o săptămână vom avea o decizie mai aproape de soluţia finală. Deocamdată i-am ascultat pe oameni şi am vrut să văd spre ce înclină ei. O să merg la Buucreşti cu aceste propuneri şi, probabil, la sfârşitul săptămânii viitoare se va decide cu cine semnăm protocolul", a spus Cornel Comşa, preşedintele PP-DD Alba.

Acesta a mai spus că rezultatele electorale pentru partid sunt peste aşteptări în ceea ce priveşte rolul PP-DD în deciderea unor majorităţi, dar sub aşteptări în privinţa scorului şi a reprezentanţilor aleşi. "Mă aşteptam să avem 20 la sută din aleşi. Avem 12,84 la sută, dar nu am avut candidaţi în toate localităţile", a completat Comşa.

Şi-au exprimat opţiunea de a merge cu PDL organizaţiile din Albac, Galda de Jos, Lunca Mureşului şi Noşlac, în timp ce cu USL vor să voteze organizaţiile din Alba Iulia, Aiud, Cugir, Zlatna, Bistra, Sălişte, Ocoliş, Ponor, Poşaga, Vinţu de Jos. Mulţi dintre consilierii locali nu sunt hotărâţi pe cine să susţină. La Consiliul Judeţean decizia va fi luată la nivel central.

Întâlnirea este condusă de preşedintele oragnizaţiei, Cornel Comşa. Acesta prezintă aleşilor rezultatele preliminare ale negocierilor cu PDL şi USL. Noii consilieri locali vor fi consultaţi cu privire la orientarea PP-DD către PDL sau USL, pentru stabilirea modului de formare a majorităţilor în administraţia judeţeană şi în consiliile locale.

Cornel Comşa s-a întâlnit în ultimele zile cu reprezentanţii PDL şi USL, iar negocierile purtate oferă PP-DD oportunitatea de a obţine cel puţin un vicepreşedinte la Consiliul Judeţean Alba, viceprimar în Alba Iulia şi în alte localităţi ale judeţului.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite