Universitatea din Alba Iulia are cel mai tânăr rector din ţară. Daniel Breaz a câştigat alegerile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Universitatea „1 Decembrie 1918“ din Alba Iulia îşi alege miercuri un nou rector. Procedura pare a fi o simplă formalitate având în vedere că singurul candidat este profesorul de matematică, Daniel Breaz.

UPDATE 4 Daniel Breaz îşi va prelua mandatul după ce va primi documentul prin care este numit de ministrul Educaţiei. Mandatul actualului rector, Achim Moise, expiră pe 12 martie.

„Mă bucur pentru faptul că au participat un număr mare de colegi şi că procesul de alegeri s-a derulat fără incidente. De asemenea, mă bucur că am fost ales cu un număr mare de voturi, 139 din cele 155 exprimate“, a spus Daniel Breaz.

UPDATE 3  Daniel Breaz a obţinut detaşat fotoliul de rector al Universităţii din Alba Iulia. La alegeri au participat 155 de profesori şi studenţi din cei 177 cu drept de vot. Un număr de 139 au votat pentru singurul candidat. Nu a existat niciun vot împotrivă, doar 16 buletine au fost anulate.

UPDATE 2: Procesul de vot pentru alegerea noului rector s-a încheiat fără incidente. Comisia electorală a început numărătoarea şi validarea buletinelor de vot.

UPDATE 1: Pe listele electorale figurează cu drept de vot 168 de profesori şi cercetători şi 9 reprezentanţi ai studenţilor de la Universitatea „1 Decembrie 1918“ din Alba Iulia.

Pentru a putea fi desemnat în cel mai important post de conducere, Daniel Breaz trebuie să fie votat de jumătate plus unu dintre membrii corpului electoral format din profesori, cercetători şi reprezentanţii studenţilor în Senat şi consiliile facultăţilor. Scrutinul electoral se desfăşoară între orele 10.00 – 16.00.

Click pe poze pentru FOTOGALERIE

Alegeri pentru noul decan al Universităţii

Daniel Breaz are şansa să devină cel mai tânăr rector de Universitate din ţară. Are 37 ani şi este profesor universitar la catedra de Matematică – Informatică. Este doctor în Matematică din anul 2002, titul obţinut la Universitatea „Babeş-Bolyai“ din Cluj-Napoca.

Mandatul actualului rector, Moise Achim, expiră miercuri, 29 februarie 2011. Noul rector va prelua oficial postul la data confirmării prijn ordin de către ministrul Educaţiei.

Daniel Breaz publicat peste 100 de articole, 12 cărţi şi a participat la aproximativ 60 de conferinţe în ţară şi străinătate. Soţia acestuia, Nicoleta Breaz, este conferenţiar universitar doctor în acelaşi domeniu. Din 2008, deţine funcţia de şef al Catedrei de Matematică-Informatică a Facultăţii de Ştiinţe.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite