Albaiulienii îşi pun speranţa în Bingo şi pariuri sportive

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bingo este ultima modă în jocurile de noroc
Bingo este ultima modă în jocurile de noroc

În afară de loto şi jocurile mecanice, tot mai multe persoane joacă la bingo şi la pariuri sportive. În plină criză financiară, jocurile de noroc au devenit o sursă potenţială de câştig imediat. Albaiulienii cheltuie căteva zeci de lei săptămânal pentru ca să îşi încerce şansa.

Jocurile de noroc atrag din ce în ce mai mulţi albaiulieni. Loto, pariurile sportive şi, mai nou, bingo consumă o parte însemnată din veniturile celor care aşteaptă un câştig imediat.

Bingo, noul „trend“ în jocurile de noroc

„Joc la bingo regulat, în fiecare săptămână. De obicei îmi aleg biletele în funcţie de zilele de naştere. Nu am câştigat, dar am observat că sunt câţiva albaiulieni care au avut noroc“, a spus Maria Avram, de 32 ani, vânzătoare. Visul unui câştig mare a antrenat familii întregi în astfel de jocuri de noroc. „Toată familia participă la jocul de bingo. În fiecare duminică seara ne reunim împreună cu prietenii. Pregătim biletele şi ţinem telefoanele aproape în caz de câştig. Cumpărăm bilete în valoare de câteva zeci de lei. E un mod plăcut de a petrece timpul“, a spus Petru Amar, de 28 de ani. Dacă albaiulianul ar câştiga premiul cel mare, ar călători în lumea întreagă.

„Aş asigura confortul familiei, iar apoi aş călători. Mi-ar plăcea să ajung în Dubai“, a mai spus Petru Amar. Agenţii care vând bilete bingo spun că au clienţi de toate vârstele. „Lumea joacă, cumpără bilete, fie că sunt tineri, fie că sunt în vârstă. Cu siguranţă au primit încredere pentru că sunt câştigători din toată ţara. Am avut un client care a cumpărat bilete în valoare de 3.000 de lei“, a spus Nicoale Paştiu, vânzător de bilete din Alba Iulia.

Pariuri sportive pe internet

În privinţa pariurilor sportive, cea mai mare agitaţie este în week-end. „De obicei joc doar la fotbal, pe echipele importante. E mai antrenant decât la loto“, a spus Filip Tomuţa, de 32 de ani. Viorel Bar din Abrud se axează pe pariurile pe internet. „De câteva luni joc on-line. Nu mai trebuie să mă deplasez până la agenţie, iar opţiunile pentru jocuri sunt diverse. Mi-am făcut cont la cea mai mare casă de pariuri din lume. Valoarea de deschidere a contului este de minim 30 de lei. Avantajul este că poţi să te axezi pe un singur meci şi chiar poţi face pariuri în timp ce acesta se desfăşoară“, a spus abrudeanul în vârstă de 40 de ani.

Acesta a precizat că de obicei preferă să dea pronosticuri pentru meciurile ce se desfăşoară în campionatul englez. „Englezii au cele mai interesante meciuri. Deocamdată anul acesta nu mi-a adus câştiguri substanţiale. Nu sunt un jucător înrăit şi nu pariez sume mari. Anul trecut am câştigat 1.000 lei la pronosticuri“, a completat Viorel Bar.

 „Nu cred că jocul la bingo sau jocurile de noroc în general au legătură cu criză economică. Oamenii sunt atraşi de elementul de noutate, de spectacol şi de bonusurile oferite. Ca orice joc de noroc, există pericolul de a crea dependenţă. Primele semne sunt faptul că persoana respectivă se gândeşte toată săptămâna la joc, apoi ia din banii repartizaţi pentru alte nevoi. Cei care au dependenţă nu mai analizează şansele de câştig“, Andreea Florea, psiholog.


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite