Albaiulienii au lăsat cumpărarea bradului pe ultima sută de metri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comercianţii au redus la jumătate preţul brazilor.
Comercianţii au redus la jumătate preţul brazilor.

Albaiulienii şi-au drămuit anul acesta cu grijă bugetul de sărbători şi au încercat să speculeze reducerile de ultim moment. Comercianţii vindeau săptămâna trecută brazii mari cu preţuri de 100 -150 de lei. Astăzi, cei mai mari pomi de Crăciun erau la jumătate de preţ. Pomul de Crăciun s-a vândul în pieţe cu preţuri între 10 şi 60 de lei.

Cu toate că în pieţele din oraş pomii de Crăciun se puteau cumpăra încă de săptămâna trecută vânzările au fost modeste. Comercianţii au lăsat preţul până la jumătate şi au rămas în piaţă până după amiază târziu pentru a nu se întorce cu brăduţii înapoi.

Preţul brazilor mari s-a înjumătăţit

Preţul brazilor mai mici nu s-a modificat simţitor, un pom de 50 de centimetri, care până ieri se vindea cu 10-15 lei, astăzi era cinci lei. „Am luat bradul abia în acestă dimineaţă. Ştiam că sunt mai ieftini. E mai mic decât ce aş fi vrut dar a costat doar cinci lei. Şi o să-şi facă treaba. În casă va mirosi frumos şi nepoţii mei vor fi încântaţi“, a spus Domnica Zlatea de 51 de ani din Alba Iulia.

Reducerile au fost însă vizibile la brazii mari unde preţul s-a înjumătăţit. Un brad de aproape doi metri care se vindea cu 100-150 de lei se putea cumpăra astăzi şi cu 40 de lei. „Sunt de o săptămână în piaţă da nu am dat mai mult de 30 de brazi aşa că lăsăm la preţ. Când am venit mă gândeam că pe cei mai mari o să iau 100 de lei, dar acum pe un brad de aproape doi metri cer 45 de lei. Mai am de vândut 20 de pomi şi nu mai ţin la preţ. Vreau să mai stau, numai până pe la ora 16.00. Să ajung şi eu acasă de colindat“, a spus Gheorghe Dem de 52 de ani, din satul Mătişeşti, comuna Horea, din Munţii Apuseni.

Rămân până după amiază cu brazii în piaţă

„Ieri, abia de am vândut 10 brazi. Lumea nu prea mai vrea pom natural. Şi-au luat brazi artificiali, care nu se scutură. Astăzi o să stăm până târziu chiar dacă mai avem treabă. Trebuie să dăm cât mai mult aşa că lăsăm la preţ. Poate pe la şase seară să ajungem şi noi acasă“, a spus Adina Belciu de 25 de ani, din Poiana Vadului. Tot până după amiaza este dispus să stea în piaţă şi Valentin Ursa, de 35 de ani din satul Horea.

„Am vândut numai jumătate din brazii pe care îi am. Sunt la Alba Iulia de cinci zile, dar merge greu. Până la Horea facem, acum pe iarnă, cu maşina aproximativ trei ore. Stăm până pe la ora 16.00. Poate deseară sunt şi eu acasă“, a spus tânărul din zona Apusenilor.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite