Albaiulienii au comandat peste cinci tone de prăjituri pentru Crăciun

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Albaiuliencele preferă prăjiturile de cofetărie
Albaiuliencele preferă prăjiturile de cofetărie

Cofetăriile din Alba Iulia pregătesc cantităţi impresionante de saleuri, cozonaci, checuri, işlere şi prăjituri asortate pentru zilele de Crăciun. Uul dintre cele mai mari laboratore de cofetărie din Alba Iulia va pregăti trei tone de prăjituri. Cofetăriile mai mici pregătesc şi ele câte 900 de kilograme de dulciuri.

Gospodinele ocupate din Alba Iulia preferă să se concentreze pe felurile principale pentru masa de sărbători şi comandă desertul la cofetăriile din Alba Iulia. În topul preferinţelor sunt işlerele, haioşul, saleurile şi părăjiturile asortate. Majoritatea comenzilor sunt aşteptate la începutul săptămânii vitoare.

Cofetăriile lucrează cu cantităţi uriaşe

 „Avem deja foarte multe comenzi şi ne aşteptăm să mai apară luni şi marţi şi altele. Am estimat că de Crăciun vom face trei tone de prăjituri. La noi au mare trecere islerele şi prăjitura cranţ“, a spus Bogdan Avram, de la cel mai mare lanţ de cofetării din Alba Iulia. Celălalte cofetării au şi ele comenzi de sute de kilograme de prăjituri tradiţionale pentru această zonă. „Saleurile şi mai ales haioşele sunt comandate la noi. Faţă de anul trecut sunt mai puţiune comenzi la noi dar cred că vor creşte mult săptămâna viitoare“, a spus Cornelia Ali, patroana unei patiseri din zona Centru din Alba Iulia. Cozonacii cu nucă şi checurile simple sau cu cacao, şi prăjiturile asortate sunt şi ele la mare căutare. „Vom face aproximativ 900 de kilograme de prăjitură. Cele mai multe comenzi sunt pentru platourile asortate. Un kilogram este 25 de lei, iar dulciurile sunt pentru toate gusturile“, a spus Maria Moldovan, patroana unei alte cofetării din Alba Iulia.

Gospodinele sunt dispuse să plătească prăjiturile

Topul preferinţelor între prăjituri este confirmat şi de albaiulieni. „Anul acesta vom sta acasă şi aşteptăm prieteni şi rude la colindă. Eu voi pregăti masa de Crăciun, salată de Boeuf, supă cu tăieţei de casă şi sarmale. Voi cumpăra un kilogram de işlere şi unul de haioşe. Cred că o să iau şi ceva saleuri şi doi cozonaci. Am comandat deja totul şi mă va costa 90-100 de lei“, a spus Ema Pandrea, de 43 de ani, din Alba Iulia. Un alt motiv pentru care albaiuliencele preferă dulciurile la comandă este lipsa timpului liber. „Voi munci şi în data de 24 decembrie şi nu am timp suficient de frământat şi copt aşa că apelez la cofetărie. Şi anul trecut am procedat la fel şi nu am de ce să mă plâng. Mi-au plăcut prăjiturile“, a spus Daniela Comşa, de 38 de ani, din Alba Iulia.

Preţuri: Un cozonac cu nucă - 7 lei, işlere - 50 lei/kg, cranţ - 20 lei/kg, prăjituri asortate - 20 lei/kg

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite