Alba Iulia: Proprietarii care-şi reabilitează termic apartamentul sunt scutiţi de plata impozitului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Alba Iulia a menţinut şi în acest an facilitatea de a-i scuti de la plata impozitului pe locuinţă pe cei care-şi reabilitează termic apartamentele. Un număr de 248 de cereri au fost depuse deja în luna ianuarie.

Albaiulienii care îşi reabilitează termic apartamentele sunt scutiţi integral de la plata impozitului pe locuinţă.

„Beneficiarii trebuie să depună o cerere către Primăria Alba Iulia, iar inspectorii se vor deplasa în teren şi vor întocmi la faţa locului un proces verbal de constatare a lucrărilor de izolare termică.

Cu acest act proprietarii se vor prezenta la sediul nostru.

Spre exemplu, dacă un proprietar de apartament  îşi va izola imobilul în luna iunie, va achita către bugetul local impozitul pentru perioada ianuarie-iunie 2011 şi va fi scutit de la plata dărilor până în iunie 2012“, a precizat Remus Corcheş de la Direcţia de Impozite şi Taxe Locale Alba Iulia.

În luna ianuarie, un număr de 248 de albaiulieni au depus cereri pentru a fi scutiţi de la plata impozitului pe locuinţă.

Oamenii economisesc între 70 şi 130 de lei. „Nu este o sumă mare, dar contează. Lucrările sunt scumpe, banii sunt puţini“, a spus Lucian Avram, de 43 de ani, care urmează a-şi reabilita termic apartamentul.

Peste o mie de cereri în 2010

Anul trecut peste o mie de albaiulieni au depus cereri pentru a fi scutiţi de la plata impozitului pe locuinţă ca urmare a reabilitării termice.

„În 2010 s-au acordat un număr de 1.094 de scutiri în valoare totală de 68.268 de lei“, a precizat Anuţa Şinar, directorul Direcţiei de Impozite şi Taxe Locale Alba Iulia.

Scutirea se acordă pentru blocurile construite înainte de anul 1990.

Izolarea unui apartament îi costă pe albaiulieni între 2.500 şi 3.500 de lei.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite