Alba Iulia: Cornel Nistea: "Albaiulienii ar trebui să fie mai civilizaţi"

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În fiecare dimineaţă, pe alba-iulia.adevarul.ro va fi postat un „top” al celor mai frumoase şi mai urâte lucruri din oraş, aşa cum sunt ele văzute de persoana al cărei portret îl veţi putea lectura în aceeaşi zi în „Adevărul de seară”, ediţia de Alba Iulia.

Redactor la revista „Discobolul“, scriitorul Cornel Nistea ţine neapărat să precizeze că activitatea sa în cadrul cunoscutei publicaţii de cultură i-a stimulat foarte mult apetitul creaţiei. Şcoala nu i-a fost foarte dragă însă cartea a iubit-o.


Alba Iulia frumoasă:

„E o onoare pentru mine că trăiesc în oraşul Marii Uniri. Am meditat la istoricul oraşului şi admir ce s-a creat temeinic de cei de dinaintea noastră, mă refer la cetate aici. Îmi place Alba Iulia pentru că a stimulat cultura şi oamenii de cultură. Nu în ultimul rând, apreciez faptul că administraţia locală a făcut lucruri bune în oraş legate de infrastructură şi arhitectonică”.


Alba Iulia urâtă:
„Mai nou, pensionar fiind, călătoresc cu mijloacele de transport în comun şi, din păcate, întâlnesc anumiţi oameni care îmi sugerează lipsa de civilizaţie, care a devenit un adevărat simptom. Mă deranjează tinerii care stau în cafenele până la 5.00 dimineaţa şi aruncă pe jos tot felul de resturi. Ar trebui să avem mai multă grijă de aspectul urbei, ca să putem vorbi într-adevăr de un oraş european”.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite