Alba Iulia: Albaiulienii îşi fac stocuri de becuri tradiţionale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Albaiulienii îşi fac stocuri de becuri tradiţionale
Alba Iulia: Albaiulienii îşi fac stocuri de becuri tradiţionale

Speriaţi de faptul că în curând becurile tradiţionale vor dispărea de pe piaţă, albaiulienii au luat cu asalt magazinele de electrice din oraş. Majoritatea clienţilor ce au trecut pragul magazinelor spun că este prea scump să dea peste 10 lei doar pentru un bec ecologic.

De la data de 1 septembrie, toate magazinele, atât din ţară cât şi din celelalte state membre ale Uniunii Europene nu mai au voie să se aprovizioneze cu becuri incandescente de 100 de waţi şi becuri mate, conform unei decizii a Comisiei Europene.

Cu toate acestea, comercianţii vor putea vinde becurile pe care le au în magazine până la epuizarea stocurilor. Cei prevăzători şi-au asigurat din timp necesarul pe o perioadă mai lungă de timp. „Am aprovizionat din timp magazinul. Solicitările sunt foarte multe. Am făcut stocuri care sper să acopere necesarul cumpărătorilor până la sfârşitul anului”, a spus Maria Magda, vânzătoare într-un magazin de electrice din Alba Iulia.

Aceasta a mai precizat că foarte mulţi albaiulieni au venit la magazin şi au cumpărat mai multe becuri de 100 şi 150 de waţi. „De vreo două săptămâni oamenii au luat cu asalt magazinul. Cumpără becuri pentru a avea pentru o perioadă mai lungă de timp. Foarte mulţi au luat cu baxul de câte 10 becuri. Am avut şi cazuri în care clienţii au cumpăra becuri incandescente şi de câte 100 de lei”, a mai spus Maria Magda.

Becurile ecologice „ard“ la buzunar


Preţul unui bec ecologic variază între 10 şi 25 de lei, în funcţie de puterea acestora. Mulţi dintre albaiulieni se plâng de preţul mult prea mare pe care va trebui să-l dea pentru un bec, chiar dacă acestea vor consuma mai puţină energie electrică.  „Sunt pensionară, iar din banii pe care îi primesc lunar mi se pare foarte mult să dau 10 lei pe un bec ecologic, când unul normal cost 1 leu. Plus că nu văd la fel de bine, şi sunt obositoare la ochi. Fiica mea şi-a cumparat asemenea becuri, dar este foarte nemulţumită de ele. Au doar lumină rece şi au design urât, plus că durează prea mult timp pentru a ajunge la luminozitatea maximă“, a spus albaiulianca Ana Constantin, în vârstă de 63 de ani.
Florica Iuscu este de părere că becurile ecologice sunt mai scumpe, dar rentabile.
„Am cumpărat acum vreo trei săptămâni un bec ecologic să văd cum e. Sincer, mie îmi place cum luminează. Sunt mai plăcute la vedere. Când se vor arde celelalte din casă, îmi voi cumpăra tot de acestea“, a spus albaiulianca în vârstă de 58 de ani.      

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite