Alba Iulia: Albaiulienii datornici au rămas fără apă potabilă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Albaiulienii datornici au rămas fără apă potabilă
Alba Iulia: Albaiulienii datornici au rămas fără apă potabilă

Aproximativ 250 de apartamente cu mai mult de 1.000 de locuitori nu mai beneficiază de acest serviciu public. Robinetele a 10 blocuri şi 17 apartamente individuale au fost sigilate de către reprezentanţii Apa CTTA. Asociaţiile de proprietari Ardealul 51 şi Confort 20 nu au reuşit să-şi plătească datoriile.

În această dimineaţă, peste 1.000 de albaiulieni au rămas fără apă potabilă din cauza datoriilor acumulate la plata facturilor. Opt blocuri şi 17 apartamente care aparţin de Asociaţia de proprietari Confort 20, su sediul pe strada Gladioleleor, au fost debranşte de către reprezentanţii Apa CTTA Alba Iulia.

În aceeaşi situaţie se găsesc şi locatarii din două blocuri aparţinătoare de Asociaţia Ardealul 51, care funcţionează pe strada Gheorghe Şincai. În urmă cu o săptămână 59 de asociaţii de proprietari aveau restanţe de peste 180.000 lei.
„Din suma de 180.000 pe care am avut-o de recuperate la începutul săptămânii trecute de la asociaţiile de proprietari, s-a recuperat cea mai mare parte din bani. Două asociaţii mai au restanţe financiare. Blocurile care sunt cu datorii sunt debranşate de la apă. Apa va fi furnizată abia în momentul în care vor avea factura achitată la zi”, a declarat Mircea Meteş, directorul societăţii furnizoare de apă potabilă.

Asociaţia se judecă cu datornicii

Busuioc Bitea, preşedintele Asociaţiei de locatari Confort 20 a precizat că toţi restanţierii au fost anunţaţi din timp. Cu o parte dintre aceştia, asociaţia se află în procese în instanţele de judecată.

„Avem daţi în judecată 26 de locatari. Aşteptăm să se dea verdictul. Avem de recuperat în jur de 12.000 lei, facturile pe ultimele trei luni”, a mai spus Busuioc Bitea. O mare parte a localnicilor de pe strada Gladiolelor au rămas fără apă din cauza vecinilor. „Nu mi se pare corect. Sunt cu plata la zi. Adică plătesc toate facturile, şi suferim pentru cei care nu binevoiesc să-şi achite datoriile. O să iasă scandal”, a ameninţat Ioan Ileaş, care îşi plăteşte facturile la asociaţia Confort 20.

„Ne mănâncă păduchii”

Alţi oameni şi-au făcut deja rezerve de apă. Şi-au umplut căzile de la baie şi toate vasele mari cu apă. „Sunt cu plata la zi, şi a trebuit să-mi fac rezerve de apă. Sunt vreo două, trei cazuri care nu şi-au plătit facturile şi pentru aceştia trebuie să suferim toţi. Ar trebui să le sisteze apa la cei care nu plătesc, şi nouă să ne lase să curgă apa. Mi-am făcut rezervă de apă pentru căteva zile. Mi-am oprit apă în mai multe cratiţe. Va trebui să merg după apă la cei care au făntâni”, a spus Nicolae Ilie, în vârstă de 81 de ani.

Acesta nu concepe faptul că apa va fi furnizată abia la plata datoriilor. „E foarte dificil. Ce se întâmplă dacă nu avem apă la toaletă? Mergem să ne facem nevoile afară? Sunt unii care au copii mici, au nevoie de apă. O să ne mănânce păduchii”, a mai spus Nicolae Ilie.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite