Alba ar urma să câştige 1,5 – 2 miliarde de dolari din proiectul Roşia Montană

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judeţul Alba ar urma să câştige o sumă cuprinsă între 1,5  şi 2 miliarde de dolari în perioada celor 15 ani în care va fi derulat proiectul minier de la Roşia Montană.

Cifra a fost avansată astăzi de directorul general al companiei Roşia Montană Gold Corporation, Dragoş Tănase. „Între 1,5 şi 2 miliarde de dolari vor rămâne în judeţul Alba. Din această sumă, circa 500 de milioane de dolari vor ajunge direct la comunitatea locală din Roşia Montană. Vrem să aducem cele mai multe dintre beneficii către judeţul Alba“, a afirmat Dragoş Tănase.

Afirmaţiile au fost făcute la o dezbatere privind beneficiile proiectului minier pentru judeţul Alba, la care au participat reprezentanţi ai instituţiilor publice cu rol în domeniul economic, consilieri judeţeni, parlamentari, primari, profesori universitari şi oameni de afaceri.

„Acest proiect va genera un impact economic semnificativ în termeni de angajaţi, firme şi servicii. Constat o mutare a dezbaterii din zona politică în zona tehnică, ceea ce ne dorim şi noi. Vrem ca acest proiect să fie analizat tehnic. Nu este un proiect politic, este un proiect tehnic care generează bunăstare pentru judeţul Alba”, a completat directorul general al RMGC.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite