Alba Iulia în carantină din cauza unei vulpi turbate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Toate animalele cu simptome de turbare şi răni deschise vor fi eutanasiate.
Toate animalele cu simptome de turbare şi răni deschise vor fi eutanasiate.

Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Alba a identificat în data de 26 februarie un focar de infecţie cu rabie la o vulpe găsită în gospodăria unui localnic din Alba Iulia. Municipalitatea a făcut cunoscut cazul abia astăzi. Oraşul se află în carantină de gradul III.

„Având în vedere actul de informare emis de către Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Alba, nr. 199/26.02.2010 prin care suntem informaţi că pe raza municipiului Alba Iulia a fost dianosticat un focar de Rabie (B-058), la o vulpe care a pătruns în gospodăria unui cetăţean din Alba Iulia. Boala a fost confirmata prin B.A. nr. 393/26.02.2010 de către L.S.V.J. Alba“, după cum se arată în comunicatul de presă remis de primăria Alba Iulia.    

Pentru ca focarul să nu se răspândească Comandamentul Antiepizootic Local a luat o serie de măsuri. Este interzisă lăsarea liberă a câinilor în afara curţilor, iar scoaterea lor afară este permisă doar cu botniţă. Pentru câinii ce însoţesc turmele de animale, precum şi pentru cei de vânătoare se va elibera carnet de evidenţă a vaccinărilor antirabice.

Organele silvice şi de vânătoare sunt obligate să organizeze acţiuni pentru distrugerea carnivorelor sălbatice.  si in special  a vulpilor in zonele epizootice de turbare.

Toate animalele cu simptome de turbare şi care prezintă răni deschise  vor fi eutanasiate.
 

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite