Alba Iulia: Strategie pentru AIDA

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Membrii Asoicaţiei de Dezvoltare Intercomunitară Alba (AIDA) au demarat astăzi procesul de elaborare a strategiei de dezvoltare durabilă a zonei, care cuprinde oraşele Alba Iulia, Sebeş şi Teiuş şi opt comune din apropierea acestora.

„Elementele de bază ale strategiei vor porni de la valorificarea potenţialului existent, coroborate cu oportunităţile din viitor, în beneficiul comunităţilor membre şi a dezvoltării microregiunii AIDA“, a spus Nicolaie Moldovan, managerul de proiect.

Referitor la acest proiect Mircea Hava, primarul municipiului Alba Iulia şi preşedinte al Asociaţiei Intercomunitare de Dezvoltare Alba Iulia a declarat: „ Alba Iulia nu se poate dezvolta cu spatele la vecini, iar acest lucru este valabil şi pentru localităţile din jurul capitalei de judeţ. Este evident că forţa acestui tip de asociere nu este dată de individualism ci de proiecte comune, care să genereze o dezvoltare coerentă şi omogenă a întregii regiuni. Această întâlnire de lucru este un prim pas concret, este temelia un viitor solid pe care îl fundamentăm prin strategia ce va fi elaborată locuitorilor din arealul AIDA“.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite