Alba Iulia: Şcoală engleză de călărie la Răhău

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cursuri la şcoala engleză de călărie de la Răhău
Cursuri la şcoala engleză de călărie de la Răhău

Cursurile se pot face la complexul „La Mesteceni“, unde sunt 12 cai din 5 rase pure şi metişi. Clubul „La Mesteceni“ se află în localitatea Răhău, la 19 kilometri de Alba Iulia. Toţi cei interesaţi sunt îndrumaţi de instructori şcoliţi în Anglia, la „The Sue Adams’ Riding School“, şcoală înfrăţită cu cea din Răhău.

Albaiulienii au deprins de câţiva ani gustul acestui sport nobil. „Pentru mine călăria este un mijloc de agrement, dar şi o modalitate de a rămâne sănătoasă fizic şi psihic. Este un exerciţiu pentru oamenii calmi şi răbdători şi chiar pentru cei care vor să îşi însuşească aceste calităţi. Fac echitaţie mai mult de relaxare şi vin deja aici de 2 ani, de 2 ori pe lună. Nu vreau performanţă, ci doar să mă relaxez“, Claudia Roman, în vârstă de 24 de ani.

Patronul clubului, Constantin Cheşculescu, cunoaşte cel mai bine arta călăriei şi folosul acesteia. „Călătoresc în jurul lumii pentru a arăta oamenilor că, dincolo de activitatea recreativă, există una terapeutică, aceste animale pot vindeca, atât fizic, cât şi emoţional. Seamănă cu înotul alături de delfini. Zona creierului uman responsabilă cu emoţiile, senzaţiile, simţurile, aşa-numitul creier limbic, intră în comunicare directă cu calul, cei doi se află pe aceeaşi frecvenţă şi gândesc la fel. Asta înseamnă că dacă petreci mai mult timp alături de cal, te redresezi emoţional, te echilibrezi, te calmezi“, a spus Constantin Cheşculescu.

Programe de vacanţă

La Clubul „La Mesteceni“ turiştii se pot înscrie în programe de vacanţă de 8 zile călare. Unul dintre aceste programe este „Sate Transilvane“ şi cuprinde un traseu de 20 de localităţi: Răhău - Deal - Cărpiniş - Poiana Sibiului - Rod - Tilişca - Galeş – Sălişte Vale - Sibiel – Fântânele – Cabana Fântânele – Vârful Guga Mare – Vârful Captanu Mare – Poiana Sibiului – Dobârca - Gârbova – Reciu – Câlnic - Răhău.

Cei care aleg să facă acest circuit călare vor vizita toate monumentele istorice şi naturale aflate pe traseul amintit.  Cei care nu fac faţă drumului pe cal pentru o săptămână, pot alege varianta unui weekend.

Pentru orele de echitaţie cei interesaţi vor achita între 40 şi 60 lei pentru 30 de minute. Un abonament de 10 şedinţe de călărie a câte 30 de minute fiecare costă 400 de lei, în timp ce pentru plimbările de agrement cu trăsura turiştii plătesc 75 de lei.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite