Alba Iulia: Program variat în week-end de sărbătorile Unirii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ediţia de anul trecut a festivalului naţional studeneţesc a reunit concurenţi valoroşi
Ediţia de anul trecut a festivalului naţional studeneţesc a reunit concurenţi valoroşi

Concerte de muzică populară şi uşoară, competiţii sportive, un festival studenţesc şi unul al cercetaşilor sunt atracţiile  pregătite de organizatori.

Alba Iulia a prins viaţă datorită manifestărilor organizate cu prilejul zilei de 1 Decembrie. Organizatorii au pregătit un program variat, adresat tuturor vârstelor. Pentru copiii sunt organizate o serie de activităţi sportive şi culturale, iar cei mai mici se pot bucura de spectacole de muzică uşoară şi populară. Autorităţile locale şi judeţene au pregătit mai multe manifestări pentru care Guvernul a alocat 400.000 de lei, plus încă 100.000 de lei din partea Consliului Judeţean şi a Consiliului local Alba Iulia.

Tenis, şah şi box

În această dimineaţă a debutat Cupa Unirii la Tenis dar şi Memorialul „Nicolae Lincă“ la Box. Tot în această după-amiază, au fost premiaţi sportivii de la Clubul Sportiv Unirea care au obţinut cele mai bune rezultate.

Mâine dimineaţă, de la ora 9.30 la clubul municipal din oraş începe Cupa Unirii la Şah. Devenit deja tradiţie, Crosul Unirii va reuni sportivi din toată ţara, de la copii până la veterani. Universitatea „1 Decembrie 1918“ va găzdui duminică, cu începede de la ora 9.00 ediţia a V-a a Cupei Unirii la Handbal, iar  liceul militar concursul de volei. De la ora 14.00 încep urcă pe ring sportivii care participă la campionatul naţional de powerlifting. 

Heaven pe scena Casei de Cultură a Studenţilor

Casa de Cultură a Studenţilor a pregătit, de asemenea, în acest week-end o nouă ediţie a festivalului naţional studeneţesc. Programul cuprinde un concurs naţional de interpretare vocală de folclor şi un spectacol cu tinerii şi studenţii  care activează în cadrul instituţiei. Vor urca pe scenă în această seară, cu începere de l aora 19.00, la gala laureaţilor a concursului de interpretare vocală-folclor, Dina Vărărean, Ilie Medrea, Traian Ilea şi Valeria Codorean.

Mâine, la aceeaşi oră are loc un spectacol de divertisment muzical şi coregrafic cu trupa pop-rock Propaganda şi un stand-up comedy cu Dan Badea şi Sorin de la Brigada 2/3 din Bucureşti. Duminică fetele de la Heaven vor susţine un recital.

Peste 400 de cercetaşi din toată ţara participă la Festivalul Naţional „Unitate şi Prietenie“, cel mai mare organizat în România, cu tema „De la români la români, plus unu“.


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite