Alba Iulia: Lumânări aprinse pentru persoanele nevoiaşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sute de lumânări au fost aprinse aseară pe Platoul Romanilor din faţa Catedralei Reîntregirii din Alba Iulia în semn de solidaritate cu cei ce luptă împotriva sărăciei şi a excluziunii sociale.

Acţiunea a fost organizată de Caritas România care s-a alăturat anul trecut acestei acţiuni, “Un milion de stele” . Anul acesta, fiind Anul European de Luptă împotriva Sărăciei şi a Excluziunii Sociale, lumânările au fost aprinse simultan în 21 de oraşe: Alba Iulia, Bacău, Blaj, Braşov, Bucureşti, Carei, Cluj-Napoca, Gheorghieni, Iaşi, Mediaş, Miercurea Ciuc, Odorheiu Secuiesc, Oradea, Petroşani, Piatra Neamţ, Roman, Satu Mare, Sf. Gheorghe, Târgu Mureş, Tg, Secuiesc, Timişoara.

Scopul acţiunii a  fost în fiecare locaţie acelaşi: să ofere semne vizibile pentru o societate solidară, şi o lume dreaptă, de luptă împotriva sărăciei şi a excluziunii sociale.

În cadrul acţiunii, se iluminează cu lumânări locurile şi clădirile publice reprezentative, fiecare lumânare reprezentând simbolic o persoană aflată în nevoie.

Sumele obţinute din vânzarea candelelor vor fi folosite pentru ajutorarea persoanelor marginalizate. “În preajma sărbătorilor de Crăciun vom pregăti pachete cu alimente pentru familii care trăiesc într-o situaţie materială pracară”, au afirmat reprezentanţii Caritas Alba.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite