Alba Iulia: Iar ne-a surprins prima zăpadă! – Revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Revista presei locale din Alba Iulia
Revista presei locale din Alba Iulia

Ziarele locale scriu astăzi despre prima zăpadă care a căzut în judeţ, despre înfiinţarea Agenţiei Naţionale a Zonei Montane, cu sediul la Alba Iulia şi despre nemulţumirile operatorilor de transport de persoane din judeţ.

Iar ne-a surprins prima zăpadă!
Chiar dacă asteptau prima ninsoare din această iarnă, albaiulienii au fost prinşi pe picior greşit de zăpada căzută ieri dimineaţă. Localnicii s-au plâns de frigul de afară care le-a îngheţat mâinile şi urechile, s-au chinuit minute bune să îşi cureţe masinile, iar cei care au plecat la serviciu pe jos au “patinat” serios din cauza încălţărilor inadecvate. Din fericire, autoritatile şi-au facut treaba destul de repede astfel că şosele au fost practicabile încă de dimineata, iar administratorii locali fac un apel către populaţie pentru a sprijini actiunea de curăţare a trotuarelor şi spaţiilor aferente locuinţelor. Monitorul de Alba.

Alba Iulia este capitala zonelor montane din România
În data de 14 decembrie 2009, autorităţile publice ale judeţului Alba au eliberat documentele oficiale de înfiinţare a Agenţiei Naţionale a Zonei Montane: codul de înregistrare fiscală şi contul la Trezoreria Alba Iulia. Partea cu adevărat spectaculoasă constă în faptul că această nouă instituţie va avea sediul naţional la Alba Iulia. Evenimentul poate fi unul de mare importanţă pentru judeţul nostru prin simplul fapt că această agenţie vizează un perimetru ce cuprinde 32,7 % din suprafaţa totală a ţării, cu 744 localităţi şi 3320 sate, o populaţie de 4 milioane locuitori din care peste 2 milioane agricultori montani. În arealul montan există peste 975.000 gospodării care deţin circa 30% din efectivele de bovine, ovine şi caprine şi peste 20% din familiile de albine. Dacă până nu demult aceasta funcţiona în cadrul Ministerului Agriculturii, prin Legea nr. 329/2009 privind reorganizarea agenţiilor guvernamentale (conform căreia multe astfel de agenţii vor fi desfiinţate sau comasate) ANZM a fost nominalizată ca instituţie publică, cu personalitate juridică şi finanţare de la bugetul de stat. Unirea.

Transportatorii cer majorarea tarifelor pentru a evita falimentul
Şedinţă cu scântei ieri la sediul Consiliului Judeţean Alba, unde operatorii de transport din judeţul Alba au avut o nouă întâlnire în vederea modificării programului de transport. Criza economică îşi spune cuvântul din ce în ce mai mult, iar încasările au ajuns pe unele trasee neprofitabile din programul judeţean de transport să atingă abia 20% din cât se scotea anul trecut.
Primarii cer imposibilul: Ceru Băcăinţi. Purtaţi de un entuziasm de neînţeles din punct de vedere economic, unii edili încă îşi bat joc de ceea ce ar însemna „bunăvoinţa” operatorilor de transport la nivel de judeţ. Aproape 80% dintre traseele scoase la licitaţie de Consiliul Judeţean Alba sunt profitabile în cursul săptămânii, în timp ce pe perioada week-end-ului procentul se reduce undeva sub 30%.Chiar şi aşa, trasee pe care transportatorii nici nu îşi scot investiţiile (carburant, salariile şoferilor, uzura maşinilor şi a pieselor de schimb) sunt ţinute cu dinţii de unii primari care stau mai prost la lecţia de economie. Informaţia de Alba.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite