UPDATE Alba Iulia: Accident soldat cu doi morţi pe şoseaua de centură

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Autoturismul plin cu porumb a fost grav avariat
Autoturismul plin cu porumb a fost grav avariat

Două persoane au decedat în această dimineaţă pe şoseaua de centură din Alba Iulia în urma unui accident rutier. Timp de mai bine de două ore circulaţia rutieră a fost blocată pe ambele sensuri de mers. O maşină încărcată cu saci de porumb şi multe bagaje a intrat pe contrasens şi s-a izbit frontal de o macara.

Costache şi Viorica Maxim, soţ şi soţie, cu vârste de 62 respectiv 54 ani, din Hunedoara au decedat în această dimineaţă, în urma unui accident rutier. Cei doi se întorceau de la Botoşani unde petrecuseră sărbătorile de Paşti. În timp ce se deplasau cu autoturismul personal, Dacia Logan, pe şoseaua de ocolitoare a municipiului Alba Iulia, şoferul a aţipit la volan.

„Pe fondul oboselii acumulate în urma drumului parcurs de la Botoşani, bărbatul de 62 ani a aţipit la volan, timp în care autoturismul a pătruns pe contrasens şi s-a izbit frontal de o automacara“, a declarat Isabela Kapolnai, purtătorul de cuvânt al IPJ Alba. În urma coliziunii frontale şi puternice autoturismul a fost proiectat înapoi pe sensul de mers.

Martorii au alertat autorităţile

Martorii accidentului au fost cei care au sesizat autorităţile în jurul orei 9,40 prin apelul unic de urgenţă 112. „Am văzut cum loganul a părăsit banda sa de mers şi a intrat brusc pe contrasens. Avea 70-80 km la oră. Impactul a fost deosebit de puternic deoarece maşina era plină cu porumb şi bagaje. Am anunţat repede salvarea prin 112“, a spus Marius Cioancă, unul dintre martorii accidentului, şofer de tir.

O altă persoană care a asistat la accident susţine că bubuitura puternică care s-a auzit i-a atras atenţia. „Nu am văzut întreaga scenă, însă am auzit un sunet asurzitor care m-a determinat să mă întorc să văd despre ce era vorba. Am alergat la maşină şi am constatat că şoferul murise pe loc, femeia dădea semne că e în viaţă, însă la scurt timp şi ea s-a stins. Maşina era aproape complet distrusă, ar fi fost o minune să scape cu viaţă“, a spus Cristian Vlad, un alt martor al accidentului. Şoferul automacarelei a fost şi el transportat la spital în urma impactului acuzând dureri în piept. Medicii susţin că starea sa este stabilă şi este în afara oricărui pericol.

Echipaje ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă şi SMURD s-au deplasat imediat la faţa locului, urmate de poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba. „A fost nevoie de intervenţia echipajelor de descarcerare pentru a-i scoate pe cei doi soţi din maşina avariată“, a spus Alina Bălaş, purtător de cuvânt al ISU Alba. Circulaţia a fost blocată mai bine de două ore pe ambele sensuri de mers. „De la ora 09,40 până la ora 11.00 pe şoseaua de centură nu se circula pe niciunul din cele două sensuri de mers, iar cercetările poliţiştilor la faţa locului se desfăşurau în continuare“, a spus Isabela Kapolnai. 

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite