Alba: Tenismen din Cugir selecţionat de Federaţia Internaţională de Tenis

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rareş Paul Andriuc este unul dintre cei trei tenismeni ai lumii selectat şi preluat pentru o perioadă de 45 de zile de Federaţia Internaţională  de Tenis. Tânărul se va pregăti alături de cei mai buni sportivi ai planetei.

Rareş Paul Andriuc este legitimat la CSO Cugir. Palmaresul său este unul impresionant: medaliat de 5 ori cu aur şi locul 5 în clasamentul internaţional ocupă

 „Sunt foarte fericit că mă pot pregăti în Franţa şi Germania  cu cei mai buni jucători ai lumii . Vreau să multumesc în mod special tatălui meu, Nicolae Baldea , pentru toată susţinerea şi încrederea pe care o are în mine , precum şi Clubului Sportiv Orăşenesc Cugir şi nu în ultimul rând antrenorului din Italia unde ma pregătesc, Corrado Barazzutti, căpitan de Cupa Davis, şi fost locul 7 în lume“, a punctat Paul Rareş Andriuc.

Tânărul de 15 ani a fost iniţiat în sportul alb de profesorul Gheorghe Hârceagă de la Clubul Sportiv Orăşenesc Cugir, care la scurt timp a „citit“ că în Rareş există potenţial.Ascensiunea a început la 10 ani, când şi-a adjudecat titlul de vicecampion naţional, iar doi ani mai târziu a devenit de  trei ori campion naţional. La început, părinţii investeau în pregătirea acestuia aproximativ 2.000 de euro pe lună.

Se antrenează în Italia

Tenismenul a atras atenţia fostului campion italian Corado Barazzutti la un turneu de tenis în Italia. Coordonatorul lotului italian de Cupa Davis şi-a arătat disponibilitatea să-l pregătească timp de 4 ani.

A plecat în Italia alături de familia sa în 2008,  cu un contract care i-a schimbat viaţa. Se antrenează la „Magic Tenis Academy“ din Ancona, iar şcoala o urmează într-o unitate de învăţământ  privată.



Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite