Alba: Catalogul online oferă notele şi absenţele pentru 3.400 de elevi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aproximativ 3.400  de elevi ar putea fi verificaţi cu ajutorul catalogului virtual. Doar 18 la sută dintre părinţi sunt interesaţi de notele şi absenţele copiilor lor. 38 de şcoli din Alba folosesc site-ul www.educatiealba.ro pentru postarea situaţiei şcolare. Consiliul judeţean a alocat suma de 20.000 de lei pentru buna funcţionare a site-ului.

Catalogul virtual pus la dispoziţie de profesorul  Ioan Vlaşin, de la Şcoala „Mihai Eminescu” din Ighiu este vizitat doar de 18 la sută din părinţii care ar putea afla situţia şcolară a copiilor lor. 

Toate datele despre elev pot fi accesate pe site-ul www.educatiealba.ro.

„Mi se pare o foarte bună idee, mai ales că unele şcoli nu îşi dau interesul pentru colaborarea cu părinţii. Eu verific periodic notele fiicei mele, vreau să-i urmăresc evoluţia şcolară. Aşa pot vedea materiile la care face progrese. Din punct de vedere al absenţelor, nu avem probleme. Din păcate, părinţii cu copii problemă nu sunt tocmai interesaţi de acest aspect“, a spus Sorina Oprea, de 34 de ani, consilier, care are o fiică elevă în clasa a VI-a la Şcoala „Avram Iancu“ din Alba Iulia.

602 părinţi au cerut parola de acces

Dacă la începutul anului şcolar doar 10 şcoli au dorit implementarea sistemului, după primul semestru numărul acestora a crescut la 38 de unităţi. „La momentul actual avem înscrişi un număr de 3.391 de elevi. Din păcate, doar 602 părinţi au trimis cereri online pentru obţinerea parolei cu care accesează datele copiilor lor“, a spus profesorul Ioan Vlaşin, cel care a realizat programul informatic botezat AMICUS.

Acesta a precizat că site-ul a fost vizitat de 5.125 de ori de către părinţi şi cadre didactice. „Profesorii au introdus 6.758 de medii şi 462 de absenţe“, a mai spus Ioan Vlaşin 

Şcolile au acces gratuit la acest program deoarece este finanţat de Consiliul Judeţean Alba. Instituţia a alocat suma de 20.000 de lei pentru buna funcţionare a site-ului în anul 2011.

Pentru ca părinţii să fie la zi cu situaţia şcolară e nevoie ca profesorii să posteze notele şi absenţele în timp util. „Din păcate nu toate şcolile reuşesc să fie la zi cu actualizarea notelor, însă ştiu că s-au postat mediile la nivelul primului semestru“, a mai spus Ioan Vlaşin.

Volum mare de muncă

Din cauza programului încărcat, majoritatea profesorilor actualizează notele săptămânal. „La fiecare sfârşit de săptămână profesorii extrag notele din catalog şi le postrează pe site. Spre exemplu, profesorul de geografie introduce toate notele pe care le-a dat la materia sa la toate clasele în săptămâna respectivă. Acum ne aflăm în perioada olimpiadelor. Profesorii sunt prinşi şi cu alte activităţi“, a spus Elena Ignat, directorul Şcolii generale „Avram Iancu“ din Alba Iulia.

Aceasta e precizat că e destul de greu ca notele să fie postate la zi pentru a fi accesate în timp util pentru părinţi. „Părinţii sunt încântaţi de idee. În jur de 70 la sută din ei accesează acest catalog virtual. Din păcate avem şi cazuri în care unele familii nu au calculator sau conexiune la internet“, a mai spus Elena Ignat, profesoară de biologie.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite