Alba: Peste 70 de soiuri de trandafiri expuse la Ziua Rozelor de la Ciumbrud

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 70 de soiuri de trandafiri vor fi expuse sâmbătă, 25 iunie, la Ziua Rozelor de la Ciumbrud. Ajunsă la cea de-a zecea ediţie, manifestarea va cuprinde şi o expoziţie de flori şi decoraţiuni de grădină. Seara se va încheia cu un bal şi foc de artificii.

Evenimentul se desfăşoară în incinta parcului Grupului Şcolar „Alexandru Borza“ din Ciumbrud.

image

„Programul zilei va debuta cu o paradă a florilor, în care, pe acordurile muzicii de fanfară, se vor putea admira copii în port popular, trăsuri, maşini şi biciclete decorate cu flori“, a precizat George Şinca, purtătorul de cuvânt al Consiliului Judeţean Alba.

image

Se va amenaja o expoziţie de flori şi decoraţiuni de grădină, cu peste 70 de soiuri de trandafiri.

image

Un juriu format din specialişti va selecta cel mai frumos trandafir, acesta urmând să primească titlul de „Trandafirul favorit 2011“.

image

În program este inclusă şi o vizită la câmpurile de trandafiri din Ciumbrud.

image

Vor fi expuse şi produse cosmetice pe bază de plante şi trandafiri.

Copiii din zona vor susţine şi un program de dansuri populare şi sportive, iar, cu sprijinul Fundaţiei InterArt din Aiud, vor fi organizate o expoziţie de pictură, cu tema „Roze pe şevalet“, precum şi un concurs de desene pentru copii. 

Întreaga manifestare va fi întregită de vinificatorii din zonă care vor realiza o degustare cu cele mai bune vinuri din podgoria Ciumbrud.

image

„Localitatea Ciumbrud este recunoscută pentru trandafirii cultivaţi aici. Ideea extinderii şi îmbogăţirii acestui eveniment aparţine Consiliului Judeţean Alba,  preocupat de promovarea produselor realizate în judeţ“, a spus Ion Dumitrel, preşedintele Consiliului Judeţean Alba.

Tombolă cu premii

Pentru participanţii la eveniment se organizează şi o tombolă cu premii.

image

Foto: afroda.ro.

Serbarea se va încheia cu un foc de artificii şi cu un bal al rozelor.

Evenimentul este organizat de Consiliul Judeţean Alba în parteneriat cu Primăria municipiului Aiud, Filiala Judeţeană Alba a Asociaţiei Amicii Rozelor din Romania, Asociaţia Agricola Alba Afroda, Fundatia InterArt Aiud, Toskana Garden, Camera Agricolă Judeţeană Alba şi Grupul Şcolar „Alexandru Borza“ din Ciumbrud.


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite