Alba: UPDATE Un bărbat şi o femeie din Blaj infectaţi cu virusul West Nile

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat şi o femeie din judeţul Alba sunt suspecţi de infectare cu virusul West Nile. Cei doi au fost externaţi luni după ce au primit tratament medical de specialitate.

ORA 12.40: Direcţia de Sănătate Publică Alba a confirmat prezenţa viruslui West Nile

Rezultatele probelor recoltate de la cele două persoane şi trimise la Institutul „Cantacuzino“ din Bucureşti au sosit în această dimineaţă. „Rezultatele sosite astăzi confirmă faptul că au fost infectaţi cu acest virus. Niciunul dintre cei doi pacienţi nu au fost plecaţi în alte localităţi din ţară sau peste graniţă“, a mai spus Cristina Galoş. După zece zile de spitalizare ambii pacienţi au fost externaţi. Aceştia au fost trataţi cu antipiretice şi antialgice. „Nu există un tratament specific cu vaccin având în vedere că acesta sunt cazuri sporadice şi nu este cazul epidemiilor având în vedere că virusul nu se transmite de la om la om“, a completat Cristina Galoş. 

ORA 08.30: Bărbatul şi femeia, cu vârste cuprinse între 30 şi 45 de ani, ambii din zona municipiului Blaj, au fost internaţi în urmă cu aproape zece zile, cu cefalee, stări de subfebrilitate, sindrom meningeal, presupunându-se că au o meningită virală determinată de o infecţie cu virusul West Nile, întrucât erau înţepaţi de ţânţari.

Purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Alba, Cristina Galoş, a spus că pacienţii au fost supuşi unui tratament medical de specialitate şi li s-au recoltat probe care au fost trimise la Cluj-Napoca.

De aici, probele au fost transmise la Institutul "Cantacuzino" din Bucureşti pentru a determina dacă este vorba de o infectare cu virusul West Nile transmis de ţânţari.

"Până acum, Direcţia de Sănătate Publică Alba nu a primit confirmarea infectării cu virusul West Nile", a spus Galoş. În prezent starea de sănătate a pacienţilor este bună.

Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, că în România s-au înregistrat şapte cazuri de infectare cu West Nile, dintre care două persoane de 75 şi 79 de ani au decedat, ministerul anunţând forurile europene şi alertând comisiile de specialitate.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite