Alba Iulia: 7.000 de dosare mai puţin la subvenţia pentru încălzire

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: 7.000 de dosare mai puţin la subvenţia pentru încălzire
Alba Iulia: 7.000 de dosare mai puţin la subvenţia pentru încălzire

Factura la încălzire pe timpul iernii uşurează semnificativ portofelul albaiulienilor. Pentru a beneficia de ajutor din partea statului, oamenii trebuie să făcă dovada veniturilor pe care le au.

Subvenţia se acordă de la un venit minim de 155 lei pentru un membru de familei, până la unul maxim de 615 lei. „S-ar putea ca plafoanele să fie modificate de către minister şi să trebuiască să fie recalculate toate cererile“, a declarat Mihai Coşer, purtătorul de cuvânt al Primăriei Alba Iulia.

8.000 de cereri în 2008

Numărul albaiulienilor care au depus până acum cereri a scăzut drastic faţă de anul trecut. Una dintre cauze ar fi creşterea pensiilor. Reducerea semnificativă a cererilor este cauzată şi de o condiţie nouă inclusă în dosarul ce se depune la primărie. Faţă de anii anteriori, albaiulienii trebuie aducă şi documentele care atestă valoarea salariului sau a pensiei.

„Această cerinţă se pare că a lăsat cetăţenii uşor surprinşi. Altfel nu se explică de ce până la aceast moment nu s-au depus decât aproximativ 1.200 de cereri, spre deosebire de aceeaşi perioadă a anului trecut când erau depuse în jur de 8.000 de cereri“, a declarat Mihai Coşer. Până acum, în loc de aceste documente, se depunea doar o declaraţie pe propria răspundere. Oamenii mai trebuie să completeze o cerere tip şi să anexeze o copie a cărţii de identitate pentru toţi membrii familiei.

Termen până în 20 octombrie

Primul termen de depunere a cererilor este 20 octombrie 2009. Albaiulienii pot depune şi în lunile următoare cereri, însă vor primi subvenţia numai pentru perioada rămasă. Banii se acordă, în total, pentru cinci luni, din noiembrie 2009, până în martie 2010. „Îi aşteptăm pe cei care doresc acordarea acestor subvenţii să se prezinte la primărie cu mai multe zile înaintea datei de expirare a primului termen, pentru a uşura şi a grăbi acordarea efectivă a banilor pentru gaz“, a mai precizat purtărorul de cuvânt al primăriei.

Marinela Rodean a trecut ieri pe la sediul Serviciului public de asistenţă socială pentru a-şi depune cerere pentru ajutorul de încălzire. „Nu am niciun venit. Mă descurc extraordinar de greu cu banii. E bine că se dau aceste subvenţii, altfel nu ştiu cum m-aş fi descurcat toată iarna. Oricum banii nu sunt suficienţi“, a spus albaiulianca în vârstă de 42 de ani.

 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite