Alba Iulia: A reînceput febra nunţilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: A reînceput febra nunţilor
Alba Iulia: A reînceput febra nunţilor

Chiar în ziua în care se serbează Sfânta Marie, prima zi „de dulce” după două săptămâni de post, în faţa ofiţerului de stare civilă de la Primăria Alba Iulia îşi vor uni destinele 25 de cupluri

De la începutul anului până la acest moment 320 de cupluri au hotărât să se căsătorească şi au organizat şi petrecerea de nuntă. Cei mai mulţi dintre cei care şi-au unit destinele au preferat să oficieze ceremonia şi să organizeze petrecerea în lunile de vară. Sfârşitul lui mai, iunie şi iulie au fost considerate cele mai propice pentru căsătorie.

Restaurantele au nunţi până în octombrie

În primele două săptămâni ale lunii august au fost organizate la Alba Iulia mai puţine cununii pentru că cei mai mulţi tineri ortodocşi au tinut postul dedicat sărbătorii Adormirii Maicii Domunului. „De astăzi se oficiază cununii în toare parohiile ortodoxe din judeţul Alba. Nu mai este post deoarece este zi de sărbătoare”, a spus preotul Teofil Tia, arhimandrit în Arhiepiscopia de Alba .Unele restaurante au organizat petreceri şi în sâmbetele şi duminicile de post. Perioada cea mai aglomerată va începe însă abia de acum înainte.

Cele mai multe restaurante din Alba Iulia au rezervate toate sâmbetele şi în unele cazuri şi zilele de duminică începând cu acestă săptămână şi până la sfârşitul lunii octombrie. „Nu ne-am grăbit cu nunta dar am mi s-a părut frumos să facem cununia civilă într-o zi de sărbătoare. Petrecerea o vom organiza tot astăzi într-un restaurant mai mic din Alba Iulia”, a spus Luiza Dicu, care a hotărât să se căsătorească la Starea Civilă şi să amâne pentru moment ceremonia religioasă. „Când vom face cununia religioasă vom alege probabil Catedrala, pentru că atât biserica cât şi parcul din faţă sunt cele mai frumoase locuri din Alba Iulia”, a mai spus Luiza Dicu.

Catedrala Reântregirii locul preferat al mirilor

Cele mai multe cununii religioase se oficiază la Alba Iulia la Catedrala Reântregirii Neamului unde spun „Da”, în faţa Altarului, în medie 15 cupluri pe zi. „Preoţii din parohiile din Alba Iulia şi din judeţ pot la cererea mirilor oficia slujba la catedrală. Deci fiecare preot poate să slujască acestă slujbă aici”, a spus secretarul cabinetului arhiepiscopal, arhimandrit Teofil Tia. Preotul a mai spus că tinerii preferă să facă slujba religioasă la Catedrală deoarece după aceea pot face poze deosebit de frumoase în curtea centrului eparhial. „Este o pajişte verde foarte frumoasă şi un loc deosebit, unde mirii pot să imortalizeze solemnitatea şi frumuseţea momentului, care e unic în viaţă”, a mai spus preotul Teofil Tia.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite