Ce avere „oficială“ are în Alba preşedintele ANOFM reţinut de DNA pentru „şpagă“ FOTOGALERIE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Una dintre proprietăţile lui Silviu Bian din Alba Iulia
Una dintre proprietăţile lui Silviu Bian din Alba Iulia

După o simplă scanare a declaraţiei de avere a preşedintelui ANOFM, vicepreşedinte al PDL Alba, reţinut de procurorii DNA, ajungi la concluzia că este un demnitar avut, deşi nu are un salariu pe măsura averii.

Secretarul de stat Silviu Bian, preşedinte al Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM) şi vicepreşedinte al PDL Alba are un venit anual de 53.800 de lei.

Ultima declaraţie de avere, depusă în 14 iunie anul, arată că demnitarul deţine patru terenuri, patru locuinţe, două autoturisme şi un tractor.

Este vorba despre trei terenuri agricole în suprafaţă totală de peste 16.000 metri pătraţi în Alba Iulia şi Teiuş şi un teren extravilan de 860 metri pătraţi în Ighiu.

La capitolul imobile în proprietate, familia Bian stă bine. Are  două apartamente, unul în Alba Iulia şi altul în Cluj-Napoca, şi două case. 

Una este situată în Alba Iulia, în cartierul exclusivist „Dealul Furcilor“. 

Toate au fost achiziţionate prin cumpărare, între 1992 şi 2008. Soţia sa este medic de familie.

Una dintre proprietăţile deţinute de Silviu Bian în Alba Iulia

Click pe poze pentru FOTOGALERIE

Vecinii lui Silviu Bian îl descriu ca pe un om „scump la vedere“.  Ei motivează că îl vedeau acasă doar la sfârşit de săptămână, dat fiind postul de conducere pe care îl ocupa la Bucureşti.  „Am rămas şocat când am aflat. N-aş fi crezut că e în stare de aşa ceva. Ne salutam reciproc, dar nu l-am cunoscut foarte bine. Să vedem ce vor decide autorităţile. Sunt curios“, a spus unul dintre vecinii din cartierul „Dealul Furcilor“, sub protecţia anonimatului.

Maşinile aflate în proprietate sunt un Mitsubishi Colt, Dacia 1310 şi un Tractor U650 ne duc cu gândul la ideea că nu este pasionat de autoturisme de lux. Silviu Bian a mai trecut în declaraţie două conturi, de 50.000 de lei, respectiv 40.000 de lei. Preşedintele ANOFM a avut anul trecut venituri de 54.000 de lei, iar soţia acestuia, medic de familie, a câştigat 33.600 de lei. Bian a mai declarat venituri din lucrări agricole de 25.000 de lei. Soţia sa,

Din declaraţia de interese rezultă că Silviu Bian este vicepreşedinte al PDL Alba. Înainte să intre în Partidul Democrat Liberal, a condus filiala din Alba a Uniunii Forţelor de Deapta. Este  membru în consiliul de administraţie la CNPAS, face parte din coprul experţilor contabili şi este practician în insolvenţă. Deţine, de asemenea, 40 de acţiuni la SIF Banat Crişana.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite