Alba: 23 de poliţişti pe lista disponibilizărilor. Şefii de post din comune îşi pierd funcţiile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Nicolae Căbulea, şeful IPJ Alba
Nicolae Căbulea, şeful IPJ Alba

Selecţia poliţiştilor care vor fi disponibilizaţi se va face în urma unui examen exigent, după cum apreciază şefii IPJ Alba. În urma reorganizării propuse de Ministerul de Interne, toţi şefii posturilor de poliţie comunale din judeţ îşi vor pierde funcţia.

Şeful IPJ Alba, Nicolae Căbulea, a confirmat joi, trecerea pe lista disponibilizărilor a 23 de poliţişti.

„Va urma un examen dur, care va fi organizat pentru fiecare structură în parte. Cifra de 23 ar putea să fie redusă de ieşirea naturală din sistem, prin pensionare. Până acum au fost înaintate trei cereri în acest sens“, a spus chestorul Nicolae Căbulea.

În urma restructurării, în organigrama IPJ Alba se vor regăsi 790 de posturi.

Şefii de post îşi pierd funcţia

Disponibilizarea nu este singura lovitură primită de poliţiştii din Alba. Toţi şefii de post îşi vor pierde funcţiile prin reorganizare. Şefii de post şi agenţii din subordine vor fi transferaţi la secţii de poliţie care urmează să fie înfiinţate în oraşe sau în comune cu un număr mai mare de locuitori, ori cu un număr mare de infracţiuni. Practic, cele 67 de posturi vor fi înlocuite cu 11 secţii de poliţie rurală.

 „Secţiile de poliţie rurală vor fi subordaonate posturilor de poliţie orăşeneşti. Posturile de poliţie din comune vor rămâne în organigramă cu câte un agent, care se va ocupa de activitatea judiciară, de cercetări penale. Ceilalţi polişişti vor avea activităţi de patrulare şi vor  lucra cel mai probabil, în schimburi. S-ar putea ca în comunele mai mari să rămână câte doi poliţişti pentru cercetări penale. Vor fi desfiinţate toate cele 67 de funcţii de şef de post“, a explicat Nicolae Căbulea, şeful IPJ Alba.

Schema propusă pentru secţiile de poliţie rurală din Alba

2 subordonate Poliţiei Alba Iulia –la Vinţu de Jos şi Galda de Jos
2 subordonate Poliţiei Sebeş –la Sebeş şi Şpring
2 subordonate Poliţiei Aiud-la Aiud şi Unirea
2 subordonate Poliţiei Blaj –la Blaj şi Jidvei
3 subordonate Poliţiei Câmpeni –la Câmpeni, Albac şi Baia de Arieş

.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite