Alba Iulia: 12 amenzi pentru munca la negru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: 12 amenzi pentru munca la negru
Alba Iulia: 12 amenzi pentru munca la negru

Peste 200 de controale au fost efectuate de inspectorii în muncă în cursul lunii august la unităţile economice din judeţul Alba.

În urma acestor acţiuni de control, au fost constatate un număr de 980 de deficienţe şi au fost dispuse măsuri obligatorii pentru restabilirea legalităţii. Printre deficienţele semnalate de inspectorii în muncă s-au numărat: angajarea personalului fără a fi întocmite forme legale în acest sens, nedepunerea în termen legal la ITM Alba a declaraţiilor fiscale privind stabilirea comisionului datorat ITM, neplata drepturilor salariale sau nerespectarea prevederilor din Codul Muncii cu privire la munca suplimentară.

Pentru toate neconcordanţele descoperite de inspectorii în muncă au fost aplicate 492 de sancţiuni dintre care 455 de avertismente şi 37 de amenzi în cuantum de 96.900 lei. Pentru munca la negru s-au aplicat 12 amenzi în valoare de 31.500 lei. În luna august au fost contestate de sancţiuni pecuniare, 11 amenzi au fost trimise spre executare silită la Direcţia Finanţelor Alba şi au fost achitate trei amenzi în valoare de 3000 lei. 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite