Alba: 102 milioane de euro pentru apă potabilă, staţii de epurare şi canalizare în şapte oraşe

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Judeţul Alba va beneficia de un proiect în valoare de 102 milioane euro pentru extinderea şi reabilitarea infrastructurii de apă şi apă uzată. Proiectul este finanţat în cea mai mare parte din fonduri europene.

Proiectul cuprins în Programul Operaţional „Mediu” pentru asistenţă structurală prin Fondul European de Dezvoltare Regională şi Fondul de Coeziune presupune investiţii în extinderea şi reabilitarea sistemelor de apă potabilă, precum şi în sistemul de colectare a apelor uzate.

Acest proiect va fi implementat de către operatorul regional Apa CTTA SA Alba în localităţile Alba Iulia, Blaj, Câmpeni, Ocna Mureş, Cugir, Sebeş şi Aiud.

Lucrările ce vor fi executate prin acest program presupun extinderea conductelor principale de apă pe o lungime de 2,1 km, introducerea unei reţele noi de distribuţie cu o lungime de 13 km precum şi construcţia a 3 staţii de tratare a apei. Reţelele de canalizare vor câştiga încă 132 km, vor fi reabilitate pe alţi 16 km, 57 de noi staţii de pompare a apei uzate şi 7 staţii de epurare noi vor fi date în funcţiune.

Împrumut pentru confinanţare locală

Valoarea proiectului major a fost stabilită la 94.135.819 Euro la care se adaugă încă 7.910.181 Euro din împrumutul operatorului Apa CTTA SA Alba.

„Pot spune că pentru Alba Iulia şi întreg judeţul Alba acest contract este o nouă reuşită. Demonstrăm încă o dată că investiţiile din bani europeni sunt prioritatea noastră şi reuşim de fiecare dată în acest domeniu. Eforturile autorităţilor din judeţ şi a Asociaţiei Apa Alba nu au fost de prisos, iar aplicaţiile noastre se dovedesc a fi eligibile şi extrem de importante pentru dezvoltarea durabilă a municipiului şi a judeţului” declară primarul Mircea Hava, preşedinte al Asociaţiei Apa Alba.

Contractul de finaţare pentru acest proiect va fi semnat luni, 22 noiembrie la ora 12.00, la Ministerul Mediului de către ministrul Borbely Laszlo şi primarul Mircea Hava.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite