Alba: Peste 6 milioane de lei pentru modernizarea drumului Aiud-Ciumbrud

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primăria Aiud
Primăria Aiud

Consiliul local din Aiud a aprobat în ultima şedinţă studiul de fezabilitate pentru modernizarea tronsoanelor II şi III ale Drumului Comunal 10. Drumul comunal face legătura între oraşul Aiud şi localităţile Ciumbrud, Păgida şi Gîmbaş. Valoarea totală a investiţiei este de peste 6,3 milioane lei.

Investiţia presupune executarea unui covor asfaltic în două straturi şi crearea unei reţele pentru colectarea şi scurgerea apelor pluviale.

„Tronsonul II al DC 10, Gîmbaş-Păgida, are o lungime de 2819 metri, iar tronsonul III al drumului, Păgida-Ciumbrud, are o lungime de 4880 metri. Valoarea totală estimată a lucrărilor este de 1.691.420 lei pentru tronsonul II şi de 2.927.126 lei pentru tronsonul 3”. a precizat Ada Rus, purtătorul de cuvânt al primăriei Aiud. 

Durata de realizare a lucrărilor, în cazul ambelor tronsoane, este de 3 luni de la începerea acestora. 

Documentaţia pentru tronsonul I, Aiud-Gîmbaş, a fost aprobată în şedinţa Consiliului Local de luna trecută. „Varianta de modernizare presupune executarea a 2809 metri de covor asfaltic, valoarea totală estimată a lucrărilor, ce ar urma să fie realizate pe o perioadă tot de 3 luni, fiind de 1.685.240 lei”, a mai spus Ada Rus. 

Aceasta a precizat că documentaţia aprobată de către Consiliul Local Aiud în şedinţa din 18 ianuarie a fost deja depusă la Ministerul Dezvoltării în vederea includerii în programul naţional de modernizare a 10.000 km de drumuri în mediul rural. 

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite