Alba Iulia: “Este unul dintre cele mai liniştite şi cochete oraşe"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: “Este unul dintre cele mai liniştite şi cochete oraşe"
Alba Iulia: “Este unul dintre cele mai liniştite şi cochete oraşe"

În fiecare dimineaţă, pe alba-iulia.adevarul.ro va fi postat un „top” al celor mai frumoase şi mai urâte lucruri din oraş, aşa cum sunt ele văzute de persoana al cărei portret îl veţi putea lectura în aceeaşi zi în „Adevărul de seară”, ediţia de Alba Iulia.

Emanuel Stoica vrea mereu să fie mai bun azi decât ieri, vrea să trăiască marţi cel puţin la fel de bine ca şi luni. Zice că n-a reuşit niciodată, fapt pentru care se consideră un om imposibil. Asta nu-l împiedică să spere că miercuri va trăi mai bine decât marţi. E realist, spune el, ca să argumenteze. În opinia sa,  viaţa e aşa de scurtă încât nu se poate pune în valoare aşa cum ar trebui, crede că există şi un altfel de realism decât cel bazat pe materialism. E convins că omul îşi iroseşte 90 la sută din viaţă inutil.

Alba Iulia frumoasă:

“Este unul dintre cele mai liniştite şi cochete oraşe. Îmi place Alba Iulia pentru că şi-a păstrat vechea arhitectură, istoria. Mă simt bine în Alba Iulia pentru că mă simt acasă, pentru că e un oraş care nu a lăsat praful să se aşeze pe coperţile istoriei. Nu în ultimul rând, îmi place Alba Iulia pentru  că din centrul oraşului până la periferii nu faci mai mult de 20 de minute pe jos.”

Alba Iulia urâtă:

 “Mă supără faptul că Alba Iulia nu s-a deschis spre lume pe cât ar merita, dar mai este timp. Îmi displace faptul că oraşul nostru, Capitală a Unirii, e parcă prea provincial, un pic îndepărtat de autostrăzile mileniului trei.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite