În Alba s-au înregistrat peste 2.000 de viroze şi pneumonii într-o săptămână

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Numărul bolnavilor de viroze respiratorii şi pneumonii este în creştere în judeţul nostru. Doar în ultima săptămână s-au înregistrat peste 2100 de persoane care s-au îmbolnăvit de infecţii respiratorii acute.

Mulţi dintre bolnavi au rămas sub supraveghere medicală. Cei mai expuşi la această boală sunt copiii cu vârsta de până la 4  ani.

„Faţă de săptămâna trecută, diagnosticările au crescut cu zece procente. Cele mai puţine cazuri de îmbolnăviri, respectiv 128, s-au înregistrat în rândul persoanelor de peste 65 de ani“, a precizat medicul Cristina Galoş, medic la Direcţia de Sănătate Publică Alba.

Aceasta a precizat că în aceeaşi perioadă au mai fost înregistrate în evidenţele medicilor din Alba, un număr de 437 de persoane diagnosticate cu pneumonie, din care 94 de cazuri au necesitat spitalizare.

Cele mai multe cazuri de pneumonie au fost înregistrate în rândul persoanelor cu vârsta cuprinsă între 30 şi 64 ani.

„Au fost foarte multe cazuri de viroze datorită faptului că temperaturile s-au schimbat brusc. Lumea nu se îmbracă adecvat pentru temperaturile de afară şi e normal. E un anotimp în care se răceşte“, a explicat medicul Cristina Galoş.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite