Alba: Se inaugurează cinci centre sociale pentru persoanele cu dizabilităţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cinci centre pentru copiii, tinerii şi adulţii cu dizabilităţi sau aflaţi în risc social se inaugurează Abrud, Aiud, Blaj, Cugir şi Zlatna. Acestea au rolul de a asigura beneficiarilor suportul necesar pentru integrarea socială şi accesului pe piaţa muncii.

Proiectul „Incluziune socială şi pe piaţa muncii prin întreprinderi sociale“ este derulat de Consiliul Judeţean Alba şi este finanţat din fonduri europene. 

Centrele de la Aiud, Blaj şi Cugir vor fi inaugurate miercuri, iar cele de la Abrud şi Zlatna, joi, 2 iunie.

Centrele vor face parte dintr-o reţea integrată de servicii sociale contribuind în mod direct, alături de crearea unor întreprinderi sociale funcţionale,  la îmbunătăţirea semnificativă a oportunităţilor de ocupare adaptate nevoilor specifice ale persoanelor cu dizabilităţi şi a celor vulnerabile.

„Deschiderea centrelor resursă este un pas deosebit de important făcut în cadrul acestui proiect ce vine în sprijinul persoanelor aflate în nevoie.  Consiliul Judeţean Alba s-a preocupat intens de realizarea unor servicii sociale de înaltă calitate la costuri competitive, atragerea de fonduri nerambursabile fiind una din priorităţile noastre în domeniul social“, a spus Ion Dumitrel, preşedintele instituţiei.

Proiectul are o valoare totală de aproximativ 16,5 milioane de lei şi presupune înfiinţarea şi funcţionarea a patru servicii sociale de suport, prin care se va asigura asistenţă pentru acces pe piaţa muncii şi participare socială persoanelor cu risc social. Acesta mai presupune formarea a 127 de furnizori implicaţi în sistemul serviciilor sociale, crearea a minim 2 întreprinderi sociale la Sebeş şi Alba Iulia şi a unei ferme ecologie la Sâncrai.

Prin implementarea acestui proiect, derulat de Consiliul Judeţean Alba în parteneriat cu Fundaţia Civitas pentru Societatea Civilă, Grupul de Consultanţă pentru Dezvoltare, Centrul de Formare Continuă şi Evaluare Competenţelor în Asistenţă Socială şi  Die Quander –Austria, se are în vedere dezvoltarea de întreprinderi sociale în judeţul Alba, dar şi promovarea acestui model de acţiune la nivelul Regiunilor Nord-Vest , Sud – Muntenia şi Bucureşti – Ilfov.



Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite