Alba: Tot mai mulţi bolnavi aleg terapia cu ozon

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Terapia cu ozon se face la Centrul medical Elisamed din Alba Iulia,  sub supravegherea unui specialist, iar o şedinţă costă 60 de lei. Ozonoterapia constă în injectarea subcutanată locală a unui amestec de oxigen şi ozon, în concentraţii mici. Procedura medicală poate fi singulară sau ca terapie complementară, în funcţie de boala pacientului.

Ozonoterapia este o procedură medicală naturală, cu contraindicaţii foarte reduse şi fără restricţii de vârstă.

Potrivit specialiştilor, metoda este eficientă în vindecarea multor boli cum ar fi cele reumatice, ortopedice, cardiovasculare, precum stresul şi oboseala cronică,  şi deficienţele sistemului imunitar.

Principiile ozonoterapiei

„Ozonoterapia  nu este o soluţie miraculoasă, care poate vindeca orice şi oricând, dar este o metodă eficientă de prevenţie a unor boli şi a complicaţiilor acestora. Îmbunătăţeşte substanţial calitatea vieţii şi creşte speranţa de viaţă la bolnavii cronici, poate scăpa bolnavul de unele intervenţii chirurgicale. Este binevenită pentru orice boală, iar în unele cazuri poate fi chiar prima formă de tratament . La noi vin cam 60 de pacienţi pe lună", a explicat Jamal Saleh, medic specialist la Centrul Elisamed din Alba Iulia, singurul din judeţ.

„Până acum am făcut trei şedinţe pentru durerea de spate, am rămas blocată de mai multe ori. Acum am venit să o fac pe următoarea, mă simt deja mai bine, iar durerea de spate, care nu mă lăsa să dorm noaptea,  a dispărut “, a spus Maria Lupean , de 43 de ani din Alba Iulia, unul dintre pacienţii care au făcut terapie cu ozon.

Metoda este folosită şi în prevenţia şi tratamentul unor afecţiuni gen Alzheimer, Parkinson sau pentru recuperarea post accident vascular. Are efecte benefice şi  pentru bolnavii de cancer.

„ Dacă cancerul este în stadii avansate, atunci ozonoterapia este terapie complementară. Pentru pacienţii care fac radioterapie sau chimioterapie, terapia cu ozon ajută la înlăturarea efectelor secundare “, a mai adăugat medicul Jamal Saleh.

Un domeniu medical în care ozonoterapia se aplică cu rezultate deosebite este şi dermatologia.

.„Am făcut ozonoterapie pentru celulită,iar după 10  şedinţe a dispărut. În plus, mă simt foarte bine,  iar tonusul este mult mai ridicat. A dat rezultate neaşteptate“, a declarat Maria Lupean.

Contraindicaţii pentru ozonoterapie apar în cazul pacienţilor care suferă de hipertiroidism, hipertensiune arterială, accidentul vascular hemoragic, stări posthemoragice sau trombocitopenii.

Ce este ozonoterapia?

Terapia constă în injectarea subcutanată, intramusculară sau intraarticulară, în funcţie de patologie şi de zona afectată, a amestecului de oxigen şi de ozon.

Efectele imediate ale injectării cu ozon într-o zonă bolnavă a corpului constau în ameliorarea durerii şi în îmbunătăţirea răspunsului imun al organismului.

Specialiştii spun că sunt necesare 6- 15 şedinţe,  în funcţie de afecţiunile pacientului.

În Alba Iulia, terapia cu ozon se poate face pe strada Aurel Lazăr, numărul 6, telefon  0258 811.083

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite