Alba Iulia: 30 de zile pentru absolvenţii promoţiei 2009 pentru a se înscrie la şomaj

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Absolvenţii din promoţia 2009 pot beneficia prevederile Legii nr. 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru şomaj şi stimularea ocupării forţei de muncă cu modificările şi completările ulterioare doar dacă se vor înregistra în evidenţa Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Alba ca persoane în căutarea unui loc de muncă, în termen de 60 de zile de la absolvire.

Sunt asimilate şomerilor şi persoanele care au absolvit o formă de învăţământ şi sunt absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ, în vârstă de minim 16 ani, care într-o perioadă de 60 de zile de la absolvire nu au reuşit să se încadreze în muncă potrivit pregătirii profesionale sau sunt absolvenţi ai şcolilor speciale pentru persoane cu handicap  în vârstă de minim 16 ani, care nu au reuşit să se încadreze în muncă potrivit pregătirii profesionale.

Termen de 60 de zile


Dreptul la indemnizaţia de şomaj  se deschide după expirarea celor 60 de zile, pentru persoanele înregistrate, la solicitarea acestora. Indemnizaţia de şomaj se acordă pe o perioadă de 9  luni şi este o sumă fixă, neimpozabilă, lunară, al cărei cuantum reprezintă 50% din salariul  de bază  minim brut pe ţară, în vigoare la data stabilirii acesteia.

Acte necesare


Actele necesare pentru a putea fi luat în evidenţă ca persoană în căutare de loc de muncă sunt următoarele: buletin – copie şi original, act de studii sau adeverinţă – copie şi original, certificat căsătorie – dacă este cazul – copie şi original, adeverinţă medicală cu specificaţia „Apt pentru muncă” sau cu eventuale restricţii medicale.
     

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite