Alba: Toamna aduce reduceri la pensiunile din Apuseni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proprietarii de pensiuni sunt dispuşi să lase la preţuri mai mult şi în sezonul de tomană. Au început să facă rezervări pentru sărbătorile de iarnă, însă tot la preţuri reduse.

Turiştii puţini care se anunţau pentru sezonul verii i-a determinat pe proprietarii de pensiuni să schimbe condiţiile de cazare şi să lase la preţuri. La începutul verii, mai exact în luna mai, gradul de ocupare în unele pensiuni din Apuseni era zero. Uşor turiştii şi-au făcut apariţia condiţionat: preţurile mici.

TVA-ul nu a modificat preţurile

Chiar dacă TVA-ul a fost majorat la 24 la sută, proprietarii de pensiuni au preferat să păstreze preţurile neschimbate. „La mâncare n-am mai modificat preţurile de doi ani, însă la cazare le-am redus cu 40 la sută“, a afirmat Liliana Vâlceanu, administratoarea pensiunii „Casa Noastră“ din Arieşeni. Acelaşi lucru l-au făcut şi proprietarii pensiunii „Aurora“ din Albac, care au redus preţul camerelor de la 110 la 80 lei. Le vor menţine şi pe parcursul toamnei pentru cei care vor să se relaxeze la munte.

image

Pensiunea "Aurora" din Albac

Turiştilor le convin şi concediile în extra sezon. „Anul acesta mi-am amânat concediul pentru luna octombrie, la munte, tocmai pentru că nu ne mai permitem să cheltuim prea mult. Vreau un concediu cu cel mult 1.000 lei incluzând drumul şi orice cheltuială“, a afirmat Ioana Cimpoieş, 33 ani.

Unii proprietari de pensiuni găsesc de cuviinţă să ofere pachete pentru cazare turiştilor care se pregătesc să îi viziteze în toamnă. „La o săptămână de cazare la costul de 1.000 lei avem toate mesele incluse, însă preţul este mai mic cu 10 la sută“, a afirmat Călin Suciu, administratorul Pensiunii Mama Uţa din Gârda. Aici o cameră cu mic dejun inclus costă 80 lei. „Micul dejun l-am inclus de anul acesta în preţ pentru a atrage turişti“, a completat Călin Suciu. Acesta nu exclude posibilitatea ca preţul să scadă din nou peste toamnă.

image

Pensiunea "Mama Uţa" din Gârda

Speranţa proprietarilor de pensiuni stă în sărbătorile de iarnă, când gradul de ocupare ar putea creşte semnificativ. „Am început să facem rezervări pentru sărbătorile de iarnă şi sperăm că vom fi salvaţi. Reducerile le vom menţine şi pentru acea perioadă sau vom oferi pachete“, a completat administratorul Pensiunii Mama Uţa.


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite