Alba: Femeia care şi-a obligat fata să se prostitueze, lăsată liberă de judecători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Livia Mailat a fost reţinută de poliţiştii din Alba Iulia pentru proxenetism. Femeia are interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu. Faptele femeii au fost descoperite cu ocazia cercetării lui Aurel Rus, din comuna Valea Lungă, pentru infracţiunile de proxenetism şi raport sexual cu o minoră.

Livia Mailat, de 34 de ani, din oraşul Copşa Mică a fost reţinută de poliţiştii din Alba Iulia pentru proxenetism. Astăzi, instanţa de judecată i-a pus interdicţia de a părăsi localitatea de domiciliu.  Printre acuzaţiile aduse femeii se numără şi faptul că şi-a obligat fiica să se prostitueze.

„Nu am obligat-o eu“

Livia Mailt îşi susţine nevinovăţia. „Nu am făcut nimic. Nu am obligat-o eu pe fata mea. S-a învăţat ea să facă prostii. S-a dus ea de bună voie. Ştiam ce face“, a spus femeia de 34 de ani despre propria-i fiică. Livia Mailat susţine că nu are nici o vină, deoarece atât fetei sale de 15 ani, cât şi fetei pe care o are în plasament (16 ani) le plăcea ceea ce făceau. „Ele au făcut tot, le-a plăcut“, a mai spus mama denaturată.

Femeia îşi punea fetele să se prostitueze pe raza comunei Valea Lungă din Alba, dar şi în propria locuinţă din Copşa Mică. „Fetele întreţin relaţii sexuale din toamnă, anul trecut. Mergeam la Lunca Mică şi la Lunca“, a spus Livia Mailat.

image

E greu de înţeles gestul femeii în condiţiile în care nu ducea lipsă de bani. „Sunt căsătorită, am trei copii. Am pensie, am salariu. Cu ce adunau ele, mai cumpăram câte ceva“, a mai spus Livia Mailat.   

Comunitate şocată

Locuitorii din Copşa mică nu pot crede că o mamă este în strare de o asemenea faptă.

„Numai ieri am aflat de această situaţie. Este o familie cu probleme care trăieşte în condiţii sub medie. Noi nu prestăm servicii sociale pentru ei“, a spus primarul Daniel Mihalache din Copşa Mică, judeţul Sibiu. Acesta a precizat că femeia obţinea surse de venit din întreţinerea unui bătrân şi din indemnizaţia primită de la stat pentru că avea în plasament o fată, Denisa, de 16 ani.

Unul dintre vecinii este revoltat de gestul femeii. „Sunt nişte oameni needucaţi, de aceea cred că şi-a pus fata să se prostitueze. Este cumplit ca o mamă să facă aşa ceva. Nu am ştiut că se ocupau cu aşa ceva“, a spus pensionarul Ioan Coman, de 68 de ani.

Livia Mailat este acuzată că în perioada septembrie 2009 – martie 2010 a obligat o minoră de 15 ani, fiica sa naturală şi o altă minoră de 16 ani, să întreţină raporturi sexuale în schimbul unor sume de bani. Faptele femeii au fost descoperite cu ocazia continuării cercetărilor într-un dosar penal privind infracţiunile de proxenetism şi raport sexual cu o minoră comise de către Aurel Rus, din comuna Valea Lungă. Bărbatul este în prezent în arest preventiv la IPJ Alba.

„S-a mers pe firul celuilalt caz în care un bărbat din Valea Lungă este cercetat pentru infracţiunile de proxenetism şi raport sexual cu un minor“, Iulia Haţegan, purtătorul de cuvânt al IPJ Alba.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite