Alba: Portret. Fabian Himcinschi, golgheterul fotbaliştilor juniori

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fabian Himcinschi este o tânără speranţa a fotbalului albaiulian
Fabian Himcinschi este o tânără speranţa a fotbalului albaiulian

La doar 15 ani, atacantul Fabian Himcinschi, reuşeşte să impresioneze prin prestaţiile sale, prestaţii care i-au adus albaiulianului convocări constante la acţiunile lotului naţional de juniori al României.

Pe gazon de la opt ani

Fabian Himcinschi a facut primii paşi pe gazon la opt ani, când a fost legitimat la Unirea Alba Iulia. „Am început la clubul Unirea Alba Iulia, primul meu antrenor a fost Vasile Ursu. Mie mi-a placut fotbalul de mic, şi am crezut şi cred în continuare că asta mă reprezintă“, a declarat Fabian Himcinschi, despre primele  amintiri din sportul rege.

Chiar dacă tatăl lui a jucat fotbal la un nivel înalt, tânăra speranţa a fotbalului albaiulian spune că  nu a fost obligat să joace fotbal. „Tata nu m-a împins spre fotbal chiar dacă şi el a fost fotbalist. Mie mi-a plăcut şi-mi place în continuare acest sport“, a adaugat vârful „alb-negrilor“. „Am început la Unirea şi am continuat, chiar dacă am mai avut oferte şi de la alte cluburi, la Ardealul, FC Argeş şi Academia de fotbal Gheorghe Hagi“, mai spune atacantul albaiulian.

Pentru Fabian, primul titlu de golgeter a fost obtinut la un turneu, de fotbal în sală, la memorialul “Gheorhe Ola” în anul 2004, la doar 10 ani. Apoi au urmat alte două isprăvi de acelaşi gen. În anul 2005 a fost promovat la grupa de juniori republicani, unde a reuşit să obţină pentru a treia oară titlul de cel mai bun marcator.
 
Convocat la echipa naţională

Prima convocare pentru talentatul fotbalist a fost la începutul anului 2009. „Am fost convocat la o acţiune ce a avut loc la Mogoşoaia, timp de două săptămâni“, a  spus fericit Fabian. Tânărul a fost susţinut de părinţii săi care l-au încurajat când a primit vestea convocării. „Am fost foarte bucuros la aflarea veştii, tata m-a încurajat mereu şi mama m-a susţinut şi mă susţine în continuare deşi îi e teamă să nu mă accidentez“, a mai spus tânărul. .

Fabian are un metru şi 85 de centimetri, iar înălţimea este pentru el un atu. La naţionala „under 16“ a înscris un gol cu capul. „Golul meu a fost împotriva unei echipe bune, Polonia,în remiza 3-3. Am înscris în primul minut pentru 1-0, după o centrare din partea dreaptă, am dat gol cu capul“, a mai adaugat uniristul.

Cea mai mare satisfacţie a lui Fabian Himcinschi face parte din lotul lărgit al echipei Unirea din Alba Iulia şi este mulţumit că poate să se antreneze cu jucătorii consacraţi. „Sunt mândru de asta deşi e foarte greu, mai ales ca un junior să joace în Liga I. Mă pregătesc serios şi aştept să-mi vină rândul şi mie“, a spus Fabian.

La ce echipă mare iţi doreşti să joci?

F.H.: Dacă e să luam din ţară mi-ar place Poli Timisoşra, am locuit 4 ani de zile acolo şi îmi e la suflet oraşul,  îmi place atmosfera creată de pubilc la fiecare meci. Iar din afară mi-aş dori să joc la Real Madrid, e o echipa pe care o am de mic la suflet pentru că joacă un fotbal adevarat.

Speri să debutezi în retur în prima Ligă?
 F.H.: Sper să joc în Liga I, dar e foarte foarte greu. Sunt încrezător şi îmi aştept rândul, să fie nevoie de mine.

Ce-i place: Îmi place foarte mult să ies cu prietenii şi prietenele mele în oraş. Să stau în pat şi să vorbesc pe messenger. Îmi place să am o ocupaţie tot timpul.

Ce nu-i place: Nu îmi place să fiu deranjat când dorm de un telefon sau  orice altceva, să fiu minţit şi nu în ultimul rând. Nu-mi plac oamenii falşi, cu doua feţe.

Alba Iulia frumoasă: E un oraş mic dar cochet, am multe cunoştinţe în Alba Iulia, care mă susţin în tot ceea ce fac. Nu m-aş despărţii uşor de acest oraş.

Alba Iulia urâtă:  Mai sunt şi oameni răi în Alba Iulia, oameni falşi care vorbesc mult dar fără prea mult folos. Unii o fac în necunoştinţă de cauză.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite