Alba: Dezbateri despre viticultură la Bucerdea Vinoasă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Judeţean va organiza astăzi de la ora 15.00 un nou seminar din cadrul proiectului „Dezvoltă mediul rural în Alba“. Evenimentul este dedicat sectorului vitivinicol şi se desfăşoară la crama Apoulon din Bucerdea Vinoasă.

Vor participa viticultori şi vinificatori din judeţ care vor discuta despre promovarea turistică a acestei activităţi, prin vizite în viile şi cramele micilor producători.

Scopul seminarului este discutarea Prevederilor Politicii Agricole Comune, cu accent pe cele privind restructurarea şi investiţiile în modernizarea viilor şi cramelor. Se are în vedere promovarea unor produse turistice complexe axate pe degustări de vinuri şi pe vizite în viile şi cramele micilor producători din judeţul Alba, dar şi aspecte conexe privitoare la protecţia mediului în regiunile viticole, politicile tradiţionale în domeniul calităţii şi simplificarea normelor de etichetare.

Tot în cadrul întâlnirii de astăzi se vor prezenta noutăţile apărute la nivelul judeţului Alba în domeniul marketing-ului vinurilor şi vor fi prezentate modele de bune practici din judeţul Tolna din Ungaria, judeţ înfrăţit cu Alba.


Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite