Alba: Cu cortul sau în şura cu fân la FânFest 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ecologiştii se pregătesc pentru unul dintre cele mai mari festivaluri de gen din România. FânFest 2010 va aduna la Roşia Montană peste 2.000 de participanţi din toată ţara.

Ediţia din acest an va avea ca şi scop principal promovarea valorii peisajului cultural al Roşiei Montane şi va consta în conferinţe, dezbateri, lansări de carte, standuri şi prezentări ale ONG-urilor de mediu active din România, concerte în aer liber, demonstraţii de gătit după reţete tradiţionale, ateliere interactive de artă şi meşteşuguri. Organizatorii au pregătit şi proiecţii de filme artistice şi documentare pe probleme de mediu.

„Noutatea ediţiei din 2010 este aceea că evenimentul va avea loc în chiar satul Roşia Montană, spre deosebire de ediţiile anterioare când locaţia a fost platoul Jig-Vaidoaia, situat deasupra satului Roşia Montană şi oferind o privelişte panoramică asupra sa. Curţi, părculeţe, clădiri, ferme, străzi şi pieţe ale Roşiei Montane vor alcătui o mare scenă unde vor fi găzduite activităţile evenimentului“, a spus Roxana Pencea, reprezentantul unuia dintre organizatori. Festivalul are loc în perioada 13 – 15 august 2010. Mesajul din acest an va fi dus pe scenă de formaţii ca Luna Amară, Grimus, Tunderground, Zum, The Others, Chilli Familli şi alţii.

Recomandări şi condiţii de cazare

Programul este împărţit în nouă categorii distincte: Roşia Verde, Tradiţională, Turistică, Vorbăreţă, Muzicală, Teatrală, Artizanală, Filmată şi Extremă. „FânFest 2010 păstrează tradiţia edițiilor precedente de eveniment non-comercial, la care artiştii nu percep un onorariu pentru prestaţia artistică, organizatorii nu percep de asemenea un onorariu pentru activitatea lor de management, nu există o taxa de intrare pentru participanţi iar evenimentul beneficiază de eforturile unei echipe de 80 de voluntari“, a completat Roxana Pencea. În cele două nopţi ale evenimentului mai multe elemente de peisaj precum şi monumente istorice vor fi iluminate pentru a le evidenţia farmecul şi valoarea.

Organizatorii susţin că evenimentul va avea loc şi dacă vremea va fi defavorabilă. Prin urmare se recomandă ca participanţii să aibă îmbrăcăminte de ploaie şi pentru vreme mai rece. În condiţiile în care toate locurile la pensiunea agroturistică din comună sunt ocupate, singura soluţie rămâne cortul sau şura cu fân. Cei care doresc să stea într-un cort trebuie să plăteasc o taxă de 10 – 20 de lei, în funcţie de condiţii, iar taxa de acces în şura cu fân este de 10 lei pentru o persoană. Cazare în şură presupune fân proaspăt cules, moale şi parfumat, cu acces la toaletă şi cişmea afară. Informaţii suplimentare pot fi obţinute pe www.fanfest.ro


Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite