Alba: UPDATE Călătorii mai scumpe cu autobuzul în judeţ

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Călătorii mai scumpe pentru locuitorii judeţului Alba, începând din 1 septembrie. Consilierii judeţeni au avut astăzi pe oridnea de zi a şedinţei propunerea firmelor care transportă călători în interiorul judeţului de a mări tarifele.

UPDATE ora 14.30: Consilierii judeţeni au decis să amâne decizia privind majorarea tarifelor până săptămâna viitoare. Între timp va avea loc o discuţie cu reprezentanţii firmelor de transport în scopul justificării propunerii de creştere a preţului biletelor şi abonamentelor.

Operatorii de transport din judeţul Alba au luat aceasta decizie după ce TVA-ul a crescut de la 19 la sută la 24 la sută şi după ce indicele preţurilor de consum faţă de perioada anterioară şi-a schimbat evoluţia. Astfel operatorii de transport rutier SC Boian Trans Service SRL, SC Excelent Trans SRL, SC Livio Dario SRL şi SC Voltrans SA vor majora tarifele pentru serviciile de transpot cu 2,6 la sută.

De la 1 septembrie cei care fac naveta în interiorul judeţului vor plăti pentru abonamente la cursele SC Excelent Trans SRL de la 80 lei până la 200 lei, cu 10 lei mai multe decât în prezent. Biletul va costa în funcţie de distanţa parcursă de la 2 lei la 12 lei. La fiecare 5 kilometri tarifele cresc cu 50 bani.

Aceleaşi tarife vor fi practicate şi de către SC Livio Dario SRL. La SC Boian Trans Services SRL preţul unei călătorii va fi de 2 lei pe distanţe de până în 5 kilometri şi 5 lei, între 26 şi 30 kilometri. Preţul unui abonament va creşte de la 50 la 70 lei şi de la 110 la 140 lei.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite