Alba: Amenzi şi fapte de natură penală în ziua alegerilor- Revista presei locale

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Revista presei locale la Alba Iulia
Revista presei locale la Alba Iulia

Ziarele locale scriu astăzi despre modul în care s-a desfăşurat procesul electoral în judeţul Alba în ziua alegerilor prezidenţiale şi despre un acord încheiat pentru infrastructura comunei Bistra. 

Avalanşă de sancţiuni în ziua alegerilor

Buna desfăşurare a turului II al alegerilor prezidenţiale a fost asigurată de 1.150 de cadre ale Ministerului Administraţiei şi Internelor. Misiunile lucrătorilor M.A.I. au vizat atât asigurarea pazei la secţiile de votare dar şi menţinerea unui climat de ordine şi siguranţă publică pe raza de competenţă. Lucrătorii din cadrul Compartimentului Apeluri de Urgenţă 112 au preluat şi transmis, în sistem de urgenţă, 29 de apeluri, asigurând astfel operativitatea soluţionării incidentelor sesizate. Marea majoritate a apelurilor au fost imediat direcţionate către lucrătorii aflaţi în teren, care s-au mobilizat pentru verificarea aspectelor sesizate şi luarea de măsuri în consecinţă.
Astfel, în cursul zilei de duminică, 6 decembrie, poliţiştii judeţului Alba au luat măsuri de sancţionare contravenţională a unui număr de şapte persoane care, în calitate de administratori sau barmani la diverse localuri de consum public au comercializat băuturi alcoolice în spaţiul de protecţie al secţiilor de votare, deşi acest lucru era interzis în ziua alegerilor, conform prevederilor Legii nr.370/2004 pentru alegerea preşedintelui României. Unirea.

Bani "străini" pentru infrastructura la Bistra

Consiliul Local al comunei Bistra a semnat un acord de grant cu Agenţia Română pentru Dezvoltarea Durabilă a Zonelor Industriale. Primarul Traian Gligor a arătat că administraţia locala va primi în baza Acordului de Împrumut dintre România şi BIRD pentru finanţarea proiectului privind închiderea minelor, refacerea mediului şi regenerarea socio-economica, suma de 600.000 dolari, reprezentind contravaloarea a 1.380.000 lei. Aceeaşi sursă a precizat că aceşti bani urmează a fi folosiţi exclusiv în vederea realizării subproiectului Reabilitare Drum Comunal DC 97 Bistra-Poiana. Subproiectul consta în realizarea îmbunătăţirii infrastructurii de acces pentru cetatenii localitatii Bistra si realizarea unei prioritati din planul local de dezvoltare, reabilitarea DC 97 pe o portiune de 2 kilometri, avind în vedere cresterea mobilitatii cetatenilor si reducerea izolarii. “Beneficiarii directi ai acestui proiect se regasesc în satele Bistra-Centru, Ciuldesti, Hodisesti si Poiana, în total 853 persoane, iar ca beneficiari indirecti sint locuitorii satelor Cheleteni, Durasti, Balesti si Balesti-catun, în numar de 203 persoane. Durata realizarii subproiectului este de 18 luni. Monitorul de Alba.

Amenzi şi fapte de natură penală în ziua alegerilor

Cu ocazia desfăşurării turului II al alegerilor prezidenţiale, angajaţii Ministerului Administraţiei şi Internelor au depus eforturi pentru asigurarea desfăşurării în bune condiţii a procesului electoral, fiind angrenate în acest sens peste 1.150 de cadre. Lucrătorii din cadrul Compartimentului Apeluri de Urgenţă 112 au preluat şi transmis, în sistem de urgenţă, 29 de apeluri, asigurând operativitatea soluţionării incidentelor sesizate. Astfel, în ziua alegerilor, poliţiştii judeţului Alba au luat măsuri de sancţionare contravenţională a unui număr de şapte persoane, care, în calitate de administratori sau barmani la diverse localuri, au comercializat băuturi alcoolice în spaţiul de protecţie al secţiilor de votare, deşi acest lucru era interzis în ziua alegerilor. În aceeaşi zi au fost înregistrate şi fapte de natură penală. Serviciul de Investigaţii Criminale din cadrul IPJ Alba efectuează cercetări în cazul plângerii penale prin care se arată faptul că viceprimarul Primăriei din Ciugud a refuzat predarea către o secţie de votare a unor adeverinţe medicale necesare pentru dovedirea cazurilor care necesită deplasarea urnei mobile. Informaţia de Alba.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite