Alba: "16 zile de activism împotriva violenţei asupra femeii“ la Cugir

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Serviciul Public de Asistenţă Socială Cugir desfăşoară în acest an o serie de manifestări dedicate „Campaniei celor 16 zile de activism împotriva violenţei asupra femeii“ în perioada 25 noiembrie - 10 decembrie 2010.

Serviciul Public de Asistenţă Socială Cugir desfăşoară în acest an o serie de manifestări menite să sensibilizeze şi să conştientizeze comunitatea cu privire la problema violenţei în familie, să informeze opinia publică cu privire la serviciile destinate prevenirii şi combaterii violenţei existente în plan local.

Perioada celor 16 zile este marcată de date semnificative precum 25 noiembrie, Ziua Internaţională de Lupta împotriva Violenţei asupra Femeii, 1 Decembrie, Ziua Internaţională Anti-SIDA, 6 Decembrie, ziua Comemorării Masacrului de la Montreal şi Ziua Internaţională a Drepturilor Omului consemnată în data de 10 decembrie.

Acţiuni de informare în şcoli

La nivelul oraşului Cugir, Serviciul Public de Asistenţă Socială organizează acţiuni de informare la nivelul şcolilor din Cugir şi Vinerea şi în cadrul centrului de zi pentru persoane vârstnice.

În data de 9 decembrie 2010, începând cu ora 14,00 la Casa de Cultură are loc susţinerea concluziilor de către partenerii implicaţi în campanie. Finalul zilei este marcat de Marşul Tăcerii cu plecare de la Casa de Cultură începând cu ora 15.00.

Campania se încheie cu o seară de veghe în data de 10 decembrie 2010 cu începere de la orele 18,00 în faţa Catedralei „Adormirea Maicii Domnului“, în cadrul căreia vor fi comemorate victime ale violenţei în familie.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite