Alba Iulia: VIDEO UPDATE I-a dat 31 de bancnote de 100 de lei crezând că sunt expirate. Vezi aici filmul unei înşelăciuni de manual

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie de 77 de ani din Alba Iulia a rămas fără 3.100 de lei, după ce un aşa zis poştaş a convins-o că bancnotele de 100 de lei aflate în circulaţie, urmează să fie schimbate. Marcela Ciucu, din Craiova, convins-o pe vârstnică că bancnotele de 100 de lei nu mai sunt valabile.

UPDATE: Marcela Ciucu a fost arestată preventiv de Judecătoria Alba Iulia pe o perioadă de 29 de zile.

Emilia Iedruşik din Alba Iulia a ieşit duminică la aprozarul din cartier să cumpere salată. Vârstnica povesteşte că a fost oprită de o femeie, care s-a recomandat ca angajat al Poştei Române.

A luat 31 de bancnote de 100 de lei

„M-a oprit în faţa blocului, mi-a spus că este de la Poştă şi că se schimbă bancnotele de 100 de lei. Mi-a zis că mă ajută să le schimb şi s-a oferit să vină la mine acasă“, a povestit Emilia Iedruşik (foto jos), femeia înşelată.

image

Victima a scos pe masă suma de 7.000 de lei, dar aşa zisul poştaş s-a mulţumit să ia doar 31 de bancnotele de 100 de lei, adică jumătate din sumă. Mai mult şi-a luat angajamentul că-i va restitui pensionarei suma bani în bancnote „valabile”, cu condiţia să o caute la Oficiul Poştal.

„Până am adus buletinul a dispărut din casă cu bani cu tot“, a afirmat vârstnica. Soţul acesteia nu a văzut ce s-a întâmplat. „Soţia s-a întors de la aprozar alături de o femeie înaltă, care avea părul ca sârma, purta cizme. A intrat cu ea în cameră, eu nu am fost atent, pe urmă a venit la mine să se vaite că a rămas fără bani. Am şi întrebat-o câţi bani ţi-a laut. Imediat am sunat un nepot, care a înştiinţat poliţia“, a declarat Laurenţiu Iedruşik (foto jos), soţul victimei.

image

„Este femeie în vârstă, cine a înşelat-o cred că s-a bazat pe asta, şi a ţinut“, a spus Olga Keresches, vecina victimei.

„Am înşelat-o că n-am avut bani“

Falsul poştaş, Marcela Ciucu, de 40 ani, din Dolj a fost găsită de poliţişti în zona gării din Alba Iulia, după ce au fost alertaţi de nepotul pensionarilor. Precaută, autoarea înşelăciunii ascunsese banii în cizmele pe care le purta.

„Am înşelat-o că n-am avut bani“, a spus cu vocea tremurândă Marcela Ciucu. Întrebată ce a vrut să facă cu banii, a răspuns doar că „i-am dat înapoi, îmi pare rău pentru ce am făcut“.

image

Poliţiştii au recuperate toţi cei 3.100 de lei, suma cu care a fost înşelată Emilia Iedruşik.  Femeia acuzată de înşelăciune a fost reţinută de poliţişti pentru 24 de ore, iar luni dimineaţă a fost prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Alba Iulia cu propunere de arestare preventivă.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite