Alba Iulia: Târg de toamnă cu produse tradiţionale (GALERIE FOTO)

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alba Iulia: Târg de toamnă cu produse tradiţionale (GALERIE FOTO)
Alba Iulia: Târg de toamnă cu produse tradiţionale (GALERIE FOTO)

Astăzi şi mâine are loc la Alba Iulia târgul „Apulum Agraria“. Încă de la deschiderea târgului, vizitatorii s-au înghesuit la standurile cu vânzare din Piaţa Unirii şi din şanţul Cetăţii. CITEŞTE ŞI Braşov: Miss Oktoberfest, show bavarez / GALERIEFOTO

Organizatorii au pus la dispoziţia vizitatorilor şi cumpărătorilor aproape toate produsele specifice toamnei. Se pot găsi aici de la legume şi fructe, produse ale micilor meşteşugari, până la utilaje şi maşini pentru agricultură şi silvicultură. De asemenea, sunt prezente expoziţii cu vaci, oi, cai, animale mici şi câini ciobăneşti. Toate creează o atmosferă tradiţională de toamnă.

Expoziţii cu vânzare

Târgul este deschis între orele 10.00 şi 18.00 şi este organizat în două locaţii. În pavilionul expoziţional din Parcul Unirii pot fi găsite produse cum ar fi brânză, pâine, miere, mezeluri, vin, dar şi altele aparţinând unor mici fermieri din judeţul Alba, dar şi din alte judeţe.

În şanţul sudic al Cetăţii au fost organizate expoziţiile de animale, de utilaje agricole, precum şi mica piaţă de legume şi fructe de unde se pot face cumpărături direct de la producători. De mare interes pentru vizitatori sunt expoziţiile cu vânzare de flori şi pomi fructiferi, precum şi cea de peşte viu adus de la amenajarea piscicolă de la Daia Română.

Un trandafir provenit de la Ciumbrud, localitate recunoscută pentru cultivarea acestei flori, costă cinci lei. De asemenea, un kilogram de şalău poate fi cumpărat cu 16,50 lei, în timp ce o cantitate similară de crap costă 13 lei. Tot în această zonă au fost amenajate două gospodării tradiţionale, una reprezentând o copie a casei memoriale a lui Avram Iancu, iar cealaltă o casă specific ţărănească din comuna Stremţ.

„Am venit de la Cîmpeni că să aducem lucrurile frumoase din Ţara Moţilor. Toate sunt făcute de mână şi ne mândrim cu ele“, a spus Mariana Gligor, prezentă la târg cu haine tradiţionale din zona pe care o reprezintă. Maria Dulău şi Elena Burja din Biia, comuna Şona, sunt şi ele prezente cu haine specifice satului în care locuiesc.

Premii pentru vizitatori

Locuitorii din Alba Iulia s-au înghesuit încă de dimineaţă să viziteze şi să cumpere produsele expuse. „Am cumpărat roşii, ardei, vinete, adică tot ce este nevoie pentru a ne pregăti de iarnă. Preţurile nu sunt mari şi avem convingerea că am cumpărat direct de la producători şi nu de la intermediari ca în piaţă“, a spus Nicolae Sârbu, din Alba Iulia.

Organizatorii au pregătit şi câteva concursuri atractive în urma cărora vor fi câştigate un viţel, un miel, produse fito-sanitare, mere, prune, vin, ouă şi alte produse de acest gen. Pot fi gustate telemeaua de oaie, pâinea tradiţională, balmoşul şi mielul la ceaun. Târgul a ajuns la ediţia cu numărul 18 şi este organizat de Consiliul Judeţean Alba, Primăria Alba Iulia şi Camera de Comerţ şi Industrie.

Alba Iulia



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite