Alba Iulia: Spărgătorul vilelor de VIP-uri a primit 81 de ani de închisoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viorel Macovei va executa pedeapsa cea mai grea de opt ani, la care judecătorii au adăugat un spor de doi ani. Printre victime s-au aflat primarul Mircea Hava, liderul PSD Ioan Dîrzu şi omul de afaceri David Florea.

Viorel Macovei, din Deva va fi judecat în continuare la Curtea de Apel Alba Iulia pentru 11 infracţiuni de furt şi una de distrugere soldate cu pagube de 108.000 lei. Dosarul a revenit la Curtea de Apel Alba Iulia după opt luni în care a stat la Curtea Constituţională.

Printre victimele hoţului profesionist s-a aflat şi primarul din Alba Iulia Mircea Hava, liderul PSD Alba Ioan Dîrzu, unul dintre acţionarii firmei Florea Grup, David Florea, mai mulţi cetăţeni italieni şi alte persoane obişnuite.

Spargeri în noapte

Furturile au avut loc în perioada martie 2006 – ianuarie 2007, dar Viorel Macovei a fost prins abia în februarie 2008. În acelaşi an a fost trimis în judecată şi a primit la Tribunalul Alba 81 de ani de închisoare. Va executa însă pedeapsa cea mai mare de opt ani, la care judecătorii au adăugat un spor de doi ani. Curtea de Apel este ultima instanţă care va judeca dosarul, iar următorul termen a fost stabilit pentru 12 august 2010.

Spargerea la casa primarului Mircea Hava a avut loc în noaptea de 31 martie spre 1 aprilie 2006. Primarul era plecat într-o delegaţie în Spania, iar soţia acestuia era în vizită la nişte prieteni. La întoarcere a descoperit un geam spart şi casa răvăşită. La faţa locului au ajuns imediat consilierii locali PD-L Mihai Baco şi Pavel Cimpoeş.

Din locuinţa primarului au dispărut un pistol cu gaze, telefoane mobile, parfumuri bărbăteşti Versace, Davidoff şi Bulgari, 5.000 de euro şi alte bunuri. Mircea Hava s-a constituit parte civilă cu suma de 21.000 de lei. Lovitura la vila familiei Dîrzu a fost dată în noaptea de 16 spre 17 iunie 2006. A intrat în locuinţă printr-un gem întredeschis de la parter.

A sustras şi de aici aproximativ 5.000 de euro, un calculator, un laptop, ceasuri, un aparat foto, parfumuri. Hoţul lua din locuinţe tot ce găsea, de la încărcătoare de telefon până la aparatură electronică şi bani. Unele bunuri au fost găsite la locuinţa acestuia, astfel încât s-a recuperat o parte din prejudiciu, evaluată la 56.000 de lei.

Hoţ de profesie

Viorel Macovei recunoscut faptele dar a încercat să obţină o sentinţă mai blândă pe motiv că are o situaţie socială dificilă în familie. „Regret că am săvârşit astfel de fapte antisociale. După eliberare din închisoare în 2005 tatăl meu a murit şi nu am reuşit să mă angajez ca să întreţin ce doi copii pentru că aveam cazier“, le-a spus Viorel Macovei judecătorilor.

Bărbatul este hoţ de profesie. După 1990 a stat 15 ani la închisoare, având zeci de furturi la activ în mai multe oraşe din Transilvania şi un număr similar de condamnări.

Alba Iulia



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite